Daglig leder ved Trondheim Bil-Demontering er tiltalt for brudd på brann- og eksplosjonsvernloven og arbeidsmiljøloven etter brannen hvor en mann døde og to ble alvorlig brannskadd. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Daglig leder tiltalt etter brann på Øysand i fjor

Daglig leder ved Trondheim Bil-Demontering er tiltalt for brudd på brann- og eksplosjonsvernloven og arbeidsmiljøloven etter brannen hvor en mann døde og to ble alvorlig brannskadd.

Dermed blir det rettssak som følge av brannen ved bilopphoggeriet på Øysand i Melhus kommune, skriver Adresseavisen. I tillegg til tiltalen mot den daglige lederen, en 42 år gammel kvinne, er bedriften gitt et forelegg på 1 million kroner.

Brannen oppsto 26. mai i fjor. Tre ansatte ble kritisk skadd og brakt til Haukeland sykehus. En av dem døde på sykehuset dagen etter brannen.

Bedriften ble anmeldt av både Arbeidstilsynet og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap.

I bilopphoggeriet ble det lagret brannfarlige væsker fra biler på store ståltanker. Ifølge tiltalen var reolen de sto på ikke montert riktig. Da en stålbjelke brakk, falt en ståltank ned. Det oppsto en bensinlekkasje, og dampen detonerte mens de ansatte var inne i hallen.

42-åringen gikk fredag gjennom tiltalen med sin forsvarer, advokat Frode Wisth. De har ikke tatt stilling til om hun kommer til å vedta forelegget eller om hun kommer til å erkjenne straffskyld.