Høyres fylkeslag i vest og øst ber partiet snu i striden om permitteringsregler, men de får ikke støtte i resten av landet. Her statsminister og partileder Erna Solberg. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Uenighet om permitteringsregler i Høyre

Høyres fylkeslag i vest og sør ber partiet snu i striden om permitteringsregler, men de får ikke støtte i resten av landet.

Kommende fredag åpner statsminister og partileder Erna Solberg Høyres landsmøte på Gardermoen. Til landsmøtet har fylkeslaget i Møre og Romsdal sendt inn en uttalelse der de ber partiet snu i permitteringssaken, skriver Klassekampen.

I dag kan en bedrift permittere de ansatte i opptil 30 uker, men dette er ikke nok, mener fylkeslaget. De inviterer derfor landsmøtet til å vedta en tekst der det heter at «Høyre ønsker å øke perioden der arbeidsgiver er fritatt for lønnsplikt under permittering fra 30 til 52 uker over en toårsperiode».

Men svarene fra de 16 av Høyres fylkeslag avisa har snakket med, tyder på at de mest kriserammede delene av landet kan se langt etter nasjonal støtte til økt permitteringstid.