Det er en skam

Legevakten i Oslo, som er landets største, skulle ha flyttet inn i nye lokaler i år - men fremdeles vet man ikke hvor de nye lokalene skal ligge. I mellomtiden må ansatte og pasienter benytte forhold som mildt sagt er sterkt kritikkverdige.

Byråd for eldre-, helse- og sosialtjenester i Oslo kommune, Inga Marte Thorkildsen, sier det treffende til TV2: «Jeg synes rett og slett det er skrekkelig. Jeg har fått en omvisning der oppe, og du skulle ikke tro det var mulig.»

Men dette er altså mulig. Her har politikerne rett og slett ikke klart å følge opp sitt ansvar. Legevakten i Oslo behandler hvert år 200.000 pasienter, og det er et enormt trykk i lokalene døgnet rundt, hele året. Slik at det vært i bygget i over 100 år. Nå er de gamle lokalene for lengst modne for utskifting.

TV2 kunne torsdag melde om en nedslitt bygningsmasse, et skjevt bygg med rør, vegger og tak fullt av sprekker samt en bygningsmasse med sopp og råte. I tillegg er det mus og rotter ved ambulanseparkeringen til legevakten.

Det har siden 2014 pågått en nød-rehabilitering, men dette er selvsagt bare for at man i det hele tatt skal kunne benytte lokalene en liten periode til. Det er helt nødvendig at legevakten i Oslo får komme seg over i nye, moderne og mer funksjonelle lokaler. Allerede i 2010 ble det vedtatt at legevakten skulle inn i nye lokaler. Siden har lite skjedd, og det er fortsatt i det blå hvor en ny legevakt skal lokaliseres.

Slik kan vi rett og slett ikke ha det for landets største legevakt, og nå må virkelig politikerne skjære gjennom og sørge for fortgang i prosessen. Thorkildsen har nå en stor oppgave foran seg med å sørge for at noe skjer, og tålmodigheten til personalet som jobber på legevakten begynner nå virkelig å bli tynnslitt, og det er fullt forståelig. Derimot er det helt uforståelig at ikke mer har skjedd siden vedtaket i 2010.