Tannleger skal nå få sin utdanning i et nytt bygg på Gaustad i Oslo. Foto: Frank May / NTB scanpix

Regjeringen vil ha nytt odontologibygg på Gaustad

De nye lokalene for Det odontologiske fakultet ved Universitetet i Oslo skal ligge på Gaustad i Oslo. Det har regjeringen besluttet.

– Beliggenheten nær Blindern og Rikshospitalet er ideell for å sikre fortsatt tannhelseutdanninger og -forskning av høy internasjonal klasse, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) i en pressemelding.

Helt siden 1990-tallet har det vært jobbet for å få på plass nye klinikkfasiliteter for Odontologisk fakultet (OD) ved Universitetet i Oslo (UiO).

Dekan Pål Barkvoll ved Det odontologiske fakultet er svært fornøyd med avgjørelsen.

– Det er meget gledelig. Klinikkbygningene våre i Geitmyrsveien er ikke lenger gode nok. De ble bygd den gangen da stort sett bare barn og unge hadde hull i tennene, mens de eldre ikke hadde tenner, sier Barkvoll til Uniforum.

Han synes også det er flott at de nye lokalene skal legges til Gaustad.

– Da kommer vi i nærheten av Institutt for oralbiologi, Ferdighetssenteret og det framtidige livsvitenskapssenteret. Det blir svært gledelig, selv om det vil ta flere år før lokalene kan stå ferdig, understreker han.

Fakultetet, med rundt 470 studenter og 450 ansatte utdanner tannpleiere, tannleger, tannlegespesialister og forskere. Årlig har de 50.000 pasientkonsultasjoner som en del av undervisningen.