Leder for regional fraviksgruppe

Statens vegvesen arbeider for at både gående, syklende, kjørende og kollektivreisende skal komme trygt fram. Vi planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder riks- og fylkesveger og har tilsyn med kjøretøy og trafikanter. Som fylkeskommunenes og statens vegadministrasjon bidrar vi med faglig grunnlag for politiske beslutninger og setter dem ut i livet. Vi er en stor samfunnsaktør med over 7600 engasjerte medarbeidere med bred kompetanse fordelt på Vegdirektoratet og fem regioner.

FirmaStatens vegvesen Region midt
FylkeFlere fylker
StedÅlesund, Molde, Trondheim eller Steinkjer
Søknadsfrist24.04.2016

Ved Veg- og transportavdelingen, Trafikksikkerhet, miljø og forvaltningsseksjonen har vi ledig stilling som leder av Fraviksgruppen i Region midt. Kontorsted er ved regionvegkontoret på Fylkeshuset i Molde. Kontorsted vil være Molde, Trondheim, Ålesund eller Steinkjer. Uansett kontorsted vil det måtte påregnes noe oppmøte på regionvegkontoret i Molde. Vennligst spesifiser i søknaden hvilket kontorsted du søker på.

Seksjonen har i dag 15 stillinger og arbeider med et bredt spekter av oppgaver innenfor områdene trafikksikkerhet, trafikkteknikk, skilting, arbeidsvarsling, ulykkesanalyser, trafikktellinger, automatisk trafikkontroll, intelligente transportsystemer, sykkel, kollektivtrafikk, miljø, universell utforming mm. Oppgavene spenner fra overordna planlegging og utvikling til kontroll, oppfølging og forvaltning. Vi er opptatt av å ta i bruk nye systemer og nyutviklet teknologi. Seksjonen er regional prosessansvarlig for en rekke prosesser i etatens kvalitetssystem. I mange saker arbeider medarbeiderne ut mot de operative enheter i etaten og ivaretar et styrings- og oppfølgingsansvar på vegne av regionvegsjefen.

Hva skal du jobbe med?

Når det planlegges med annen standard på riks- og fylkesveger enn beskrevet i vegnormalene, skal det søkes om fravik. Regional fraviksgruppe behandler disse søknadene etter kravene i vegnormalene. Gruppen skal ha faste møter og er sammensatt av faste fagpersoner fra egen organisasjon. Annen spesiell fagekspertise kobles inn etter behov.

Ditt ansvar vil være å lede fraviksgruppen, veilede søkere, kontrollere søknader, kalle inn til og gjennomføre møter. Du må bistå med faglige avklaringer, og sørge for at søknader saksbehandles i henhold til prosessen for fravik i vårt kvalitetssystem. Samarbeidsparter utover fraviksgruppen vil være prosjektledere, planleggere, fylkeskommuner og Vegdirektoratet.

Du blir også regional prosessansvarlig for fraviksprosessen i kvalitetssystemet. Det innebærer at du må sikre at aktuelle enheter har kjennskap til nye prosesser og endringer i prosessene i kvalitetssystemet. Du må også delta i etatens arbeid med forbedring av prosessene og etterprøve at de blir brukt.

Andre relevante oppgaver i seksjonen kan bli tillagt stillingen. Det må påregnes noe reisevirksomhet. Stillingen innebærer ikke personalansvar.

Hvem er du?

For stillingen kreves minimum treårig relevant bachelorutdanning eller tilsvarende. Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen i utlandet, må den være godkjent av NOKUT (www.nokut.no). Vi ønsker at du har god erfaring fra vegplanlegging og forvaltning samt erfaring med å koordinere i fagnettverk. God kjennskap til håndbøkene i Statens vegvesen vil tillegges vekt.

Det er ønskelig at du:

  • har gode norskkunnskaper
  • har god skriftlig og muntlig fremstillingsevne
  • er strukturert og systematisk
  • har gode samarbeidsevner og er omgjengelig
  • er selvgående og fungere som pådriver

Hva tilbyr vi:

Lønn fastsettes etter nærmere avtale i henhold til etatens lønnspolitikk. Fra lønnen trekkes 2 % pensjonsinnskudd til Statens pensjonskasse. Videre kan vi tilby gunstige arbeidstidsordninger, gode pensjons- og forsikringsordninger, samt gode muligheter for etter- og videreutdanning.

Annet:

Stillingen inngår i et godt og etablert faglig miljø, og vi kan tilby interessante og utfordrende arbeidsoppgaver.

Nærmere opplysninger fås ved henvendelse til seksjonsleder Ruth Myklebust på tlf. 91116300.

Statens vegvesen skal preges av mangfold, og våre ansatte skal gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Vi legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene dersom du har behov for det.

Vi gjør oppmerksom på at søkerlisten kan bli offentliggjort, selv om du har bedt om unntak fra denne, jf.Offl. § 25. Du vil i så fall bli varslet.

Søknad med CV sendes elektronisk, søknadsfrist 24.04.2016. Bekreftede kopier av vitnemål og attester tas med ved et eventuelt intervju.

Søk her