Virksomhetsleder Bodo Havelberg, Holmestrand kommune og tilbudsansvarlig Jon Wefald, Hent signerer kontrakten. Foto: Pernilla Selander Tronrud

HENT skal bygge fjellheisen i Holmestrand

Torsdag 31. mars møttes representanter fra HENT AS, Jernbaneverket og Holmestrand kommune for å signere avtalen om bygging av fjellheis til den nye jernbanestasjonen i Holmestrand.

Kontrakten som er signert er en totalentreprisekontrakt, kontraktsprisen er på 21,1 millioner kroner eks. mva.

Entreprenøren begynner med prosjekteringen umiddelbart.

Kontrakten omfatter både byggingen av heishuset på toppen og selve heisen, med motor, fester, skinner og del hele. I tillegg omfatter jobben opparbeidelse av hele tomta, inkludert beplantning, støttemurer, benker, "kiss and ride" og sykkelparkering, skriver Holmestrand kommune i en pressemelding.

Det er Holmestrand kommune som er byggherre for fjellheisen som skal frakte befolkningen fra toppen av Holmestrandfjellet og ned i stasjonshallen, 70 meter under.

Jernbaneverket skal være byggherrens representant og følge opp det daglige arbeidet.

Heisen skal kunne brukes som en snarvei opp eller ned fra fjellet – til fots eller med sykkel, pluss at den blir den tredje inngangen til stasjonen. Stasjonshallen ligger inne i Holmestrandfjellet, og her skal tog kunne passere i 250 kilometer i timen mens folk venter på plattformene.