Politiet henlegger sprengningsulykken på Geilo. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Politiet henlegger sprengningsulykke i Geilo

Politiet henlegger saken der tre personer omkom i en sprengningsulykke på riksvei 7 i Geilo i september 2014.

Ulykken skjedde 3. september 2014 da det inntraff en eksplosjon på et veianlegg ved Trøo-undergangen på riksvei 7 i Geilo sentrum. Eksplosjonen skjedde i forbindelse med sprengning knyttet til arbeid med ny jernbaneundergang.

Tre personer omkom i ulykken, to ble lettere skadd. De tre omkomne arbeidet med sprengning og var ansatt i foretaket som utførte sprengningsarbeidet.

Torsdag opplyser politiet at saken er henlagt på bevisets stilling.

I en pressemelding opplyser politiet at de har fått et godt bilde på hva som har skjedd, og at hendelsen skjedde i forbindelse med lading.

«Boringen var i utgangspunktet avsluttet, men boreriggen ble kjørt tilbake til området hvor ladingen pågikk, mest sannsynlig for å borre opp tette hull. Det kan legges til grunn at det har oppstått en innvending detonasjon i borestanga etter at det har kommet dynamitt inn i spylerøret på denne. Detonasjonen medført at borestanga revnet og splinter fra denne traff en større mengde dynamitt som lå på bakken», står det i meldingen.

Politiet kan ikke med sikkerhet si hvorfor dette skjedde.

«Det må ha vært dynamitt inne i spylerøret, men vi vet ikke årsaken til dette. Vi vet heller ikke den direkte årsaken til at dynamitten inne i spylerøret detonerte», skriver politiet videre.