Fra venstre: assisterende byggherredirektør i Statsbygg; Kristin Fevang, leder i Region Øst i Implenia; Geir Norbø, prosjektleder i Statsbygg; Kristine Wangen , og prosjektleder i Implenia; Ronny Abelsen, var tilstede på signeringen.

Implenia signerte kontrakt for nytt råbygg i Regjeringskvartalet

Implenia Norge signerte onsdag kontrakt med Statsbygg for K203 betongarbeider for nytt råbygg i Regjeringskvartalet på oppdrag fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD).

Prosjektet er en råbyggentreprise for kjelleranlegget til nytt bygg i Regjeringskvartalet. Arbeidene er en videreføring av prosjektet K202 Grunnarbeider utført av Implenia i 2015-2016.

Betongarbeidene vurderes som krevende på grunn av prosjektets beliggenhet midt i byen, begrenset tilgjengelighet, dyp byggegrop og krevende armerings arbeider.

- Det stilles høye kvalitetskrav til arbeidene, og det faktum at anlegget styrkemessig skal kunne bære bygninger i nytt regjeringskvartal som senere skal kunne bygges rett over anlegget, heter det i en pressemelding.

Kontraktsummen er på 452 millioner kroner, og de fysiske arbeidene vil starte opp 1.august 2016, med planlagt ferdigstillelse 30. april 2018.

Regjeringskvartalet i Oslo sentrum. Foto: Statsbygg.