Illustrasjonsfoto.

Stor interesse for Nye Veier-prosjekt – og snart lyses flere veikontrakter ut

Litt over en uke før tilbudsfristen for den første veikontrakten til Nye Veier går ut, er interessen stor både i inn- og utland. I løpet av året kommer det flere kontrakter i markedet.

Oppdraget E18 Arendal-Tvedestrand ble lyst ut på de offentlige anbudssidene Doffin i slutten av februar.

En drøy uke før fristen går ut den 8. april, er det stor interesse for gigantkontrakten på Sørlandet.

– Jeg kan ikke si noe om antall entreprenører som har meldt seg, annet enn at interessen er stor både nasjonalt- og internasjonalt, sier direktør for kontrakt og anskaffelser i Nye Veier, Bjørn Børseth til Byggeindustrien

Han sier det nye veiselskapet har planer om å lyse ut flere av sine veikontrakter «snart».
– Vi har jobbet hardt med å klargjøre prosjektene for at de skal komme kjapt ut i markedet. Eksakt når de er ute kan jeg ikke si, men det blir i løpet av året.

- Før sommeren?

- Det kan hende. Det er bare å følge med, sier Børseth som legger til at prosjektene som kommer nå trolig vil ligge i samme størrelsesorden som E18 Arendal-Tvedestrand.

Nye Veier AS har i tillegg til E18-kontrakten, vedtatt å bygge ut strekningene Langangen – Dørdal, Kolomoen – Moelv, Kristiansand Vest – Vigeland og Trøndelag i første fase frem til 2019/2020.

De neste kontraktene som blir lyst ut vil ifølge Børseth trolig ligge i samme størrelsesorden som det første prosjektet E18 Arendal-Tvedestrand.

Totalrammen på det prosjektet ligger på 5,6 milliarder kroner. Da er alt av moms, grunnerverv og andre kostnader tatt med i regnestykket.

– Det er viktig å understreke at denne summen gjelder for hele pakken. Selve totalentreprisen på E18 Arendal-Tvedestrand vil derfor ligge godt under denne summen, sier Børseth.