Kontorbygg og fabrikkanlegget til Block Berge Bygg AS på Øksnevad i Klepp, på taket kan en se Nuart kunstverket «Lillith and Olaf» av Ella & Pitr

Block Berge Bygg er 50 år

Gjennom hele sin 50-årige historie har Block Berge Bygg vist stor evne til omstilling ved skiftende tider og konjunkturer. Det er en sterk og optimistisk jubilant som ser fram mot nye 50 års entreprenørvirksomhet.

30. mars 2016 er det 50 år siden Block Berge Bygg ble stiftet. Grunnleggere var eier av Norges første ferdighusprodusent, Gunnar Block Watne, og skipsreder Sigval Bergesen d.y. De to så mulighetene i å opprette et selskap som skulle drive byggevirksomhet, skaffe og utvikle tomter og produsere betongelement. Selskapet skulle ligge i Klepp kommune på Jæren.

Etableringen av Block Berge Bygg skjedde i en tid med vekst og en gryende velstandsutvikling i Norge. Industri og næringsliv var optimistiske. På Jæren etablerte gründere nye virksomheter som hadde behov både for arbeidsplasser og næringsbygg, forteller selskapet i en pressemelding.

Veidekke eier siden 1999

Block Berge Bygg holder fremdeles til i Klepp kommune. Selskapet driver entreprenørvirksomhet i vid forstand. Siden 1999 er Block Berge Bygg eid av Veidekke, som er Norges største norskeide entreprenørselskap.

Historisk omsetning

En historisk omsetningsrekord i 2015 på rundt 1,5 mrd kroner forteller mye om et moderne industrieventyr. Fabrikkanlegget har vokst fra 250 kvm i 1966 til 28.890 kvm i 2016. Første driftsår kom antall ansatte opp i 12. I dag er det rundt 340 ansatte i bedriften. Byggeprosjektene representerer en stor bredde; fra enkle betongelementbygg til kompliserte høyteknologiske bygg i alle typer byggematerialer.

Stor omstillingsevne

Block Berge Bygg har gjennom hele sin historie vist en unik evne til omstilling ved skiftende tider og konjunkturer. To solide pilarer har vært totalentreprise og produksjon av betongelementer. Samtidig har Block Berge Bygg dyrket egenart og særpreg gjennom tydelige kulturelle verdier og sterkt kundefokus.

Hele Norge er markedet

I 2016 framstår Block Berge Bygg som en framtidsrettet entreprenørbedrift. Forretningsområdene næringsbygg, bolig, byggfornyelse og betongelement leveres innen flere entrepriseformer. I økonomisk vanskelige tider som nå i jubileumsåret, ser bedriften nye markedsområder i hele Norge, og har byggeprosjekter helt nord til Hammerfest.

Nye teknologiske framskritt er tatt i bruk, og systemer som involverende planlegging, VDC og BIM gir økt effektivitet og kvalitet. I fabrikken foregår en spennende utvikling, både når det gjelder betong og mulighetene som finnes innen produksjon av elementer. Samtidig er Block Berge Bygg opptatt av bærekraft, og er ISO-sertifisert siden 2015.

Verdens største utendørs maleri på taket

Block Berge Bygg ble satt på nyhetskartet både i inn- og utland i 2015, da verdens største takmaleri ble avduket. Det 21.000 kvm store taket på fabrikken var lerret. Den franske kunstnerduoen Ella & Pitr stod for utførelsen.

- Jeg vil rette en stor takk til alle våre ansatte og alle våre kunder som på ulike måter har bidratt til at Block Berge Bygg AS gjennom 50 år har utviklet seg til å bli en av Rogalands største entreprenørbedrifter. Samtidig er jeg også stolt over at vår slogan «Vi tar ansvar» fortsatt er vårt viktigste verdibegrep, sier administrerende direktør Yngvar Karlsen i anledning jubileet.