Foto: Atlas Copco

Nye håndholdte Atlas Copco-innovasjoner

Atlas Copco har sluppet Cobra Pro, den første bensindrevne borhammeren med elektronisk drivstoffinnsprøyting, sammen med andre håndholdte nyheter.

Det skriver Atlas Copco i en pressemelding.

Atlas Copco er, ifølge meldingen, først på markedet med en bensindrevet borhammer med elektronisk drivstoffinnsprøyting.

Denne motoren skal, ifølge Atlas Copco, gi 30 prosents lavere drivstofforbruk på grunn av optimal forbrenning, samt opptil 10 prosent høyere effekt ved alle driftshastigheter. Motoren skal også kreve mindre rutinemessig vedlikehold, heter det i pressemeldingen.

Cobra Electro

I tillegg til den bensindrevne borhammeren, slipper Atlas Copco også en elektrisk håndholdt borhammer.

Cobra Electro har en driftseffekt på 61,5 prosent, og ettersom maskinen, ifølge Atlas Copco, også er den letteste av alle elektriske borhammere, skal den også ha det beste effekt-/vektforholdet. Cobra Electro er stillegående, har lave verdier for vibrasjoner i hender og armer, og krever minimalt vedlikehold, heter det i meldingen.

SRD 25

SRD 25 er et fjellbor for dagbrudd.

Det nye dagbruddfjellboret SRD 25 er en ergonomisk maskin som, ifølge meldingen fra Atlas Copco, forenkler både påhugg og penetrering. Det lave vibrasjonsnivået på 6 m/s2 skåner hender og armer, og gjør at operatøren kan betjene maskinen med maksimal ytelse og minimal anstrengelse.
SRD 25 er velbalansert, lett og kompakt, og har høyt dreiemoment og høy borehastighet. Rotasjonsmekanismen med riflet løp gir høy slagstyrke for rask penetrering og er mindre følsom for støv. Og fordi maskinen er konstruert i ett stykke, går ingen boreenergi tapt, heter det i pressemeldingen.