Sterk vind flere steder – kolonnekjøring på riksvei 7

Det ventes storm flere steder på Vestlandet og i Sør-Trøndelag. På fjellovergangene er det vanskelige kjøreforhold, og over Hardangervidda er det kolonnekjøring og lang ventetid.

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for en rekke områder, inkludert Agder, Telemark, Buskerud og Oppland, der det ventes lokalt vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene på grunn av snø og sterk vind fra lørdag kveld til søndag formiddag.

Vind i vest

I Rogaland og Hordaland ventes lørdag og søndag sterk kuling og kanskje opp i liten storm utsatte steder. Vindkastene kan komme opp i 25-30 meter i sekundet, ifølge meteorologene, og det advares om vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene på grunn av vind og snø.

Det samme gjelder Sogn og Fjordane, der det blir stiv kuling og periodevis liten storm utsatte steder. Her kan vinden kom opp i 25-35 meter i sekundet.

I Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag ventes det lørdag og søndag sørlig sterk kuling og periodevis liten storm utsatte steder, med vindkast på 25-35 meter per sekund.

Kolonnekjøring

På riksvei 7 over Hardangervidda er det lørdag kolonnekjøring på grunn av uvær. På østsiden av fjellovergangen er det hele seks timer ventetid, mens det er fire timer å vente for dem som skal over fra vest.

Riksvei 13 over Vikafjellet er stengt på grunn av uvær og fare for ras. Veien blir ikke åpnet før tidligst klokka 10 søndag, ifølge Statens vegvesen.

Været som er i vente, er ikke noe påsketuristene bør leke med, advarer Røde Kors.

– Det er ikke tilrådelig å legge ut i fjellet, sier Kjetil Høidal i Sogn og Fjordane Røde Kors til NRK.

Skiheiser står

Ved flere skisenter gjør sterk vind at stolheisene må stå, noe som gjelder både Tjørhom og Ålsheia skisenter i Sirdal og Hovden Alpinsenter i Bykle, ifølge NRK.

– Vi har hatt en del vind fra sør. Da treffer den rett inn i stolheisen fra siden. Da er det fare for avsporing, sier daglig leder Øystein Tjørhom ved Tjørhom og Ålsheia skisenter.