Tråstad ungdomsskole (Kongsvinger) ble årets vinner med 23 av 25 mulige poeng etter ordinært løp, på andre plass kom Sør-Odal ungdomsskole og på tredje kom Eidskog ungdomsskole. 

Tråstad ungdomsskole vant årets utgave av Matteknekker'n

8. mars arrangerte Mapei AS og Nord-Odal Ungdomsskole for tolvte gang Matteknekker’n, en matematikk-konkurranse for 10. klassinger i Kongsvinger-regionen. 

Det var tett i kampen om førsteplassen, og ekstraoppgave måtte til for å skille 1. og 2. plass.

Tråstad ungdomsskole (Kongsvinger) ble årets vinner med 23 av 25 mulige poeng etter ordinært løp, på andreplass kom Sør-Odal ungdomsskole og på tredje kom Eidskog ungdomsskole.

Vinnerlaget ble premiert med hver sin iPad.

- Gjennom konkurransen Matteknekker’n ønsker vi å gjøre matematikkfaget morsomt. Vi ønsker også at konkurransen skal være en anerkjennelse for gode matematikkresultater for de som kvalifiserer seg til å representere sin skole. Samtidig ønsker vi å synliggjøre for elevene at dersom de velger realfag kan de ha gode muligheter for interessante jobber i nærmiljøet, sier adm.dir. i Mapei AS Trond Hagerud.

- Vi håper at Matteknekker’n kan gjøre matematikkfaget mer interessant for elevene, og syns det er viktig å videreføre tiltak som stimulerer enda flere til å velge realfag i fremtiden, uttaler leder for Mapeiskolen, Jannicke Stenberg Mykkestue.

Tidligere vinnere er ungdomsskolene Sør-Odal (2), Tråstad (2), Grue (2), Roverud (2) og Nord-Odal (3).

Vinnerlaget - Sivert Rismoen fra venstre), Anna B. Braathen og Oliver Risberg).