Betongtavlen i 2015 gikk til Gulli bru og Kimen kulturhus Stjørdal. (Foto: Ole Henrik Krokstrand)

Ønsker kandidater til Betongtavlen 2016

Betongtavlejuryen etterlyser kandidater til Betongtavlen 2016. 

Betongtavlen er en utmerkelse som gis byggverk i Norge, på fastlandet, i kystfarvann eller på kontinentalsokkelen, hvor betong er anvendt på en miljømessig, estetisk og teknisk fremragende måte. Juryen jobber frem mot mai/juni hvert år. Betongtavlen deles ut i høstsemesteret.

Har du et godt prosjekt eller vet om en verdig kandidat, som er ferdig senest sommeren 2016, send forslaget ditt innen 19. mai 2016 til norsk.betongforening@tekna.no

Send en begrunnelse på hvorfor dette prosjektet foreslås som en kandidat sammen med bilder og informasjon om tiltakshaver, arkitekt, rådgivende ingeniør, betongentreprenør, betongleverandør og eventuelt andre aktører som har betydd noe for kandidaturet sammen.

Betongtavlen er en utmerkelse som gis til bygg i Norge, hvor betong er anvendt på en miljømessig, estetisk og teknisk fremragende måte. Betongtavlen ble instituert etter initiativ fra sivilingeniør Sven Thaulow, som var en drivende kraft i opplysningsarbeidet om betong som materiale, og levende opptatt av at det ble anvendt på best mulig måte.

Første pris gikk til Bakkehaugen kirke i 1961.