IHus med det nyutviklede veggsystemet fra Rockwool.

Rockwool åpner dørene til fremtidens hus på Nordbygg

Når Nordbygg åpner dørene 5. april kan kunder og samarbeidspartnere få et glimt av hva Rockwool mener er fremtidens hus. 

Her vil Rockwool vise en veggkonstruksjon av komprimert steinull som erstatter betong og tre som bærende vegg.

- Dette er nøkkelen til å skape et bærekraftig hus som lever opp til framtidens krav til nye bygg, heter det i en melding fra selskapet.

Systemet er basert på den nyutviklede og patenterte kuldebrofri-teknologien. 

- Det innebærer så lavt energibehov at løsningen uten videre vil være med på å skape markedets mest bærekraftige bygninger. I de fleste tilfeller kan systemet brukes helt uten å endre øvrige konstruksjoner, detaljer eller tekniske installasjoner, heter det i meldingen.

- Et hus med vegger av komprimert steinull og uten kuldebroer gir svært lave varmeutgifter og derfor også lav påvirkning av miljøet. Derfor kan et hus med vårt nye system leve opp til de byggeforskriftene som måtte komme i framtiden, sier arkitekt Klavs K. Jakobsen, som står bak den nye løsningen hos Rockwool-konsernet.

Den nye løsningen kommer først på markedet i løpet av 2017. Inntil da har Rockwool et utviklingssamarbeid med den danske typehusprodusenten Huscompaniet, som har brukt løsningen i oppføringen av et såkalt iHus. 

- Ved siden av bærende vegger av komprimert steinull presenterer virksomheten også andre komponenter til framtidens bærekraftige hus på Nordbygg, for eksempel nytt uorganisk fasadesystem, melder Roclwool.