Elisabeth Strandvoll i NCC (fra venstre), Trygve Schiøll i Skanska, Stein Lien i Peab, Halvard Homme i Achilles, Joakim Samuelsen i Veidekke, Olav B. Myhre i Statsbygg, Per Pfister i ISS, Nils Magne Løvrak i Kruse Smith, Audun Brandt Lågøyr i BNL og Mårten Skällenäs i Backe utgjør arbeidsgruppen i Startbank, sammen med Carsten Krøger, som er fraværende på bildet.

Eksplosiv vekst for Startbank

Omtrent 1.000 nye leverandører registrerte seg i Startbank i løpet av fjoråret.

Leverandørregisteret Startbank kan vise til økt bruk på 55 prosent i 2014 og 48 prosent i 2015.

I løpet av de siste to årene har også 35 nye innkjøpere registrert seg, og registeret har nå 79 innkjøpsavtaler som inkluderer 141 private og offentlige foretak.

– Startbank er i ferd med å etablere seg som en bransjestandard, sier sektorsjef for Startbank i Norge, Carsten Krøger i Achilles Systems til Byggeindustrien.

BNL anbefalte i november 2014 om bruk av Startbank i sin veileder for valg av seriøse bedrifter.

Næringspolitisk direktør i BNL, Audun Lågøyr, sier overfor Byggeindustrien at BNL er godt fornøyde med den veksten Startbank har opplevd siden anbefalingen gikk ut.

– Ingen av Achilles sine systemer verden over kan vise til tilsvarende vekst, påpeker han.

– Startbank forenkler sjekk av leverandører og gjør de lettere å overvåke leverandører underveis i prosjektet. For BNLs seriøsitetsarbeid er det en ledertråd at vi må jobbe for å gjøre det enklere å være seriøs og vanskeligere å være useriøs. Startbank er et konkret verktøy som gjør det enklere å være seriøs og som er med på å sette en bransjestandard, sier han.

Flere store aktører i bygg- og anleggsnæringen bruker nå også Startbank til prekvalifisering.

– Vi har akkurat lansert nye Startbank, men det er viktig at vi hele tiden har trykk på arbeidet med kontinuerlig å forbedre og utvikle ordningen, sier Lågøyr.

– Nå starter arbeidet med å gjøre Startbank enda bedre, slår han fast.