Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Vekst i salget av byggevarer fra industrien

Det innenlandske salget av byggevarer fra industrien i februar 2016 endte med en stigning på 7 prosent (3,8 prosent korrigert for prisstigning) sammenlignet med februar 2015.

- Det var i år én salgsdag mer i februar sammenlignet med 2015, men selv med én salgsdag mer må vi kunne si at februar 2016 har vært en megetgod måned for industrien, skriver Byggevareindustriens forening i sin salgsstatistikk.

Med en sterk februar viser statistikken at industrien nå totalt sett ligger 4,7 % over 2015-nivået (1,5 % korrigert for prisstigning).

- Med lave volum så tidlig på året og til dels meget store variasjoner mellom aktørene (variasjon innenfor +20% til -20%) - er det for tidlig å si noe om utviklingen fremover. Det er også til dels store regionale forskjeller og den svake utviklingen i økonomien generelt gjør at mange er avventende til forventinger utover året, skriver Byggevareindustrien.

De regner med at tallene for de to neste månedene ikke vil være like lystig lesning for byggevareindustrien.

- I perioden vi nå går inn i (mars og april ) vil den tidlige påsken i år gjøre sammenligning med 2015 vanskelig, og med tidlig påske i år vil mars bli meget svak sett ift. 2015 som var historisk sterk, heter det i meldingen fra bransjeforeningen.