Benchmarking og nøkkeltall i offentlig eiendomsledelse

StedFredrikstad, Norge
ArrangørNBEF
Fra11.04.2016
Til11.04.2016
TidspunktMandag kl 8.30 - 10.00

Målgruppe:
Frokostmøtet er relevant for alle som har interesse for bruk av nøkkeltall, måling og sammenlikning av ytelser for virksomhetsforbedring – spesielt innen offentlig eiendomsforvaltning og FM.

Kursomtale:
Det som måles styres! Nylig ble NOU 2015:14 Bedre beslutningsgrunnlag, bedre styring lagt frem. Det såkalte Børmer-utvalget kommer med bred gjennomgang av beslutningsprosesser og behovet for at politiske myndigheter baserer sine beslutninger på et best mulig grunnlag. NBEF har i våre kommentarer bl.a. pekt på behovet for bedre nøkkeltall for offentlig arealbruk – og hvordan disse arealene er egnet til å støtte effektiv offentlig tjenesteproduksjon. Vi har tidligere drevet nettverk for nøkkeltall og benchmarking og får stadig spørsmål om dette fra våre medlemmer.

På et medlemsmøte i 2012 tok vi for oss dette temaer, og siden har LCC Forum ofte avdekket behov for nøkkeltall. Flere av våre medlemmer deltar i KS’ effektiviseringsnettverk. Disse har mange av de samme målsetningen som nevnte NOU tar for seg. I tillegg til politisk beslutningsstøtte betyr arbeid med nøkkeltall bidrag til læring og styring mot bedre prestasjoner – og det gir motivasjon å bli målt av noen som bryr seg!

På frokostmøtet mandag 11. april gir vi deg et overblikk over status for hvordan KOSTRA utvikles som et redskap for virksomhetsstyring og –utvikling, samt erfaringer fra ulike initiativ og prosjekter som har til hensikt å oppnå effektiv offentlig tjenesteproduksjon. Vi gjennomgår cases som viser hvordan benchmarking bidrar til bevissthet om økt ressurseffektivitet og mer verdiskapende prosesser innen FM.

Medlemsmøtet er også tilgjengelig som webinar.

Påmeldingsfrist: 8. april

Program og påmeling