Catenda og Kruse Smith skal åpne ny dataplattform

Catenda og Kruse Smith har sammen fått innvilget støtte fra Inn»ovasjon Norge til et stort utviklingsprosjekt. De skal åpne dataplattformen bimsync.

- Markedspotensialet er økende og det er globalt. Dette prosjektet er en mulighet for å eksportere norsk software, norsk ekspertise og norske ideer ut i et internasjonalt marked, og det skaper arbeidsplasser i Norge etter oljen, sier Håvard Brekke Bell fra Catenda i en pressemelding.

Catenda har inngått avtale med Kruse Smith om et utviklingsprosjekt som Innovasjon Norge har valgt å støtte. Avtalen innebærer tilskudd på drøye 2 millioner fra det offentlige.

Prosjektet går over 1,5 år, og varer til og med august 2017. Det har som mål å øke digitaliseringen av BAE-næringen.

- Dersom dette prosjektet går som vi håper, vil bimsync bli navet for samhandling både i prosjekteringen og i byggefasen, sier Gunnar Skeie, utviklingsleder BIM i Kruse Smith Entreprenører AS.

Bimsync plattformen er basert på metodikk utviklet fra mangeårig forskning og koordinerer alle digitale modeller i et bygningsprosjekt og gir målbare resultater.

Ifølge pressemeldingen øker verktøyet kvalitet og effektivitet og reduserer risiko og kostnader i byggeprosjekter. Funksjonaliteten skal i tillegg utvikles ytterligere så prosessene kan gjennomføres raskere og med høyere kvalitet.

- Koordineringsverktøyet bimsync er allerede i aktiv bruk i en rekke byggeprosjekter i inn- og utland. Støtten til dette utviklingsprosjektet er inspirerende. Kruse Smith er en fremoverlent kunde som er helt riktig for å utvikle bimsync til å bli det som bringer næringen til neste nivå, sier Bell.