Miriam Dagnew sammen med Margrete Wik Bårdsen. Margrete startet sin karriere i selskapet som sommervikar mens hun studerte for å bli byggingeniør. Nå er hun fast ansatt på andre året.

Rekordmange ønsker sommerjobb i Rambøll

Sommerjobb er et springbrett inn i arbeidslivet. Rundt 40 prosent av sommervikarene får fast stilling etter endt utdanning i Rambøll.

De siste årene har det vært en jevn vekst i antall søknader til sommerjobber. I år er det dobbelt så mange søkere som i fjor, over 1500 søknader på 30 stillinger. Dette gir gode muligheter til å håndplukke de beste hodene.

Former inntrykket av Rambøll
-Det er både hyggelig og gøy at Rambøll er en så attraktiv arbeidsgiver. Vi er så populære at de aller fleste dessverre vil få avslag, sier Miriam Dagnew, rekrutteringsansvarlig i selskapet i en pressemelding.

-Jeg hatt spesielt fokus på å skive et «hyggelig avslag». Jeg har vektlagt viktigheten av at selv om man ikke får sommerjobb, kan Rambøll likevel være en arbeidsplass i fremtiden. Vi ansetter tross alt rundt 250 stykker i året, men har kun 30 sommerjobber tilgjengelig.

Viktig med karrieredager
I løpet av høsten og vinteren har Rambøll hatt 13 besøk på karrieredager på ulike skoler for å presentere selskapet og Miriam har vært ute på de fleste. Det å komme i kontakt med studentene tidlig er veldig viktig for oss, det handler om å bygge langsiktige relasjoner.

– Vi fokuserer på hvorfor studentene skal velge Rambøll, og hva vi er, og hvordan vi som samfunnsrådgivere bidrar til å løse de store problemene for samfunnet. Vi vil også nå fremtidige ansatte, selv om det kan være mange år til, og fremtidige kunder, forteller Miriam.