Daglig leder Vidar Hoseth (t.h.) er godt fornøyd med å ha fått Tom Borthen inn i styret i Takringen. (Foto: Sindre Sverdrup Strand)

Tom Borthen inn i Takringen-styret

Tom Borthen, som har hatt sentrale stillinger i byggevaresektoren i en årrekke, er valgt inn i styret i Takringen AS.

Takkjeden, med sine 43 medlemsbedrifter, skal vokse og har store planer for tiden fremover.

– Vi skal vokse og vi skal bli flere medlemmer. For å bistå i arbeidet med å meisle ut en god og fremtidsrettet strategi har vi sett på muligheten for å få inn en ekstern person i styret. Å få inn en kapasitet som Tom Borthen i styret vil helt klart løfte Takringen-satsingen, forteller Vidar Hoseth, daglig leder i Takringen AS.

Tom Borthen er kjent for de aller fleste i byggenæringen, ikke minst fra tiden som administrerende direktør for Løvenskiold Handel AS som blant annet eier byggevarekjeden Maxbo. Han bygde opp Maxbo kjeden fra ingenting til det det er i dag. Borthen forlot Løvenskiold-konsernet etter 31 år i 2013, og sitter nå blant annet i flere styrer og driver egen konsulentvirksomhet.

- Tom blir ikke minst viktig i hvordan vi skal arbeide for å utvikle kjedekonseptet og jobbe strategisk for å nå våre vekstplaner, legger Hoseth til.

– Jeg ser mange gode muligheter i Takringen. Vi skal nå se på hele forretningsutviklingen og mulighetene som ligger i å utvikle kjedekonseptet videre. Vi skal bygge opp virksomheten slik at det skal bli enklere for kjedemedlemmene å drive godt og utvikle sine selskaper, legger Tom Borthen til.

Takringen omsatte i 2015 for rundt 100 millioner kroner, og medlemsvirksomhetene omsatte totalt for ca. 700-800 millioner kroner.

Styret i Takringen består nå av: Per Anders Jørnsen (styreleder), Trond Jørnsen, Tom Borthen, Vidar Hoseth og Per Jørnsen.