Toril Elsa Torp, kursansvarlig i Instant Norge. Foto: Instant Norge

Tilbyr stillaskurs på nett

Instant Norge inviterer til internettkurs i stillasmontering tilpasset nye regler fra i år.

Det skriver Instant Norge i en pressemelding torsdag.

Første januar i år ble nye regler for stillasmontering i Norge gjeldende. Reglene innebærer blant annet at alle som skal bygge stillas over to meter, må ha dokumentert opplæring.

Toril Elsa Torp er kursansvarlig i Instant Norge, og driver blant annet med opplæring av stillasbyggere. Hun uttaler i pressemeldingen at hun er glad for at myndighetene fortsetter å prioritere sikkerheten i bygge- og anleggsbransjen, og for at reglene nå presiseres i større grad enn tidligere.

– I en bransje med mange farlige arbeidssituasjoner, er det bra at arbeidstakernes liv og helse gis prioritet, sier hun.

Torp advarer samtidig om noen ulemper ved regelinnskjerpingen.

– Det er dessverre slik at også de som har lang erfaring med å bygge stillas, nå må få dokumentert opplæring for å være på rett side av loven. Jeg har snakket med flere som har tiår med stillaserfaring, men som nå må på skolebenken for å formalisere kompetansen sin, og som naturlig nok er frustrerte over dette, sier hun.

Instant Norge har, ifølge pressemeldingen, jobbet i over et halvt år med å utvikle stillaskurs tilpasset de nye reglene. Kursene for stillasmontering fra to til fem meter, to til ni meter og over ni meter er akkurat lansert på nettsidene instantkurs.no. I tillegg tilbyr de kurs for brukere av stillas.

–Nettkursene gjør det mulig å få dokumentert opplæring på egne premisser. Man kan ta kursene når som helst og hvor som helst. Hver enkelt deltaker kan bruke den tiden han eller hun virkelig trenger for å lære seg innholdet i kurset. I tillegg slipper man å være borte fra jobb én eller flere dager. I stedet kan man ta kurset litt nå og da, sier hun.