Mohamed Abdirahman Moalin blir hedret av avtroppende styreleder i EBAO, Haakon Tronrud.

Mohamed hedret som årets lærling

Mohamed Abdirahman Moalin (18) er kåret til årets lærling i Østfold. På EBAOs årsmøte ble han hedret for den gode innsatsen han har lagt ned i Betongbygg AS.

Mohamed er lærling innen betongfaget og har blant annet arbeidet for Betongbygg på et leilighetsprosjekt i Moss. Det var også Betongbygg som nominerte Mohamed til prisen som årets lærling i Østfold.

I begrunnelsen skriver Betongbygg blant annet:
"Mohamed kom fra Somalia for fem år siden. Han har lært seg norsk, og snakker det flytende. Han var utplassert fra Greåker videregående våren 2015. I denne tiden forsto vi raskt at han var interessert i å lære betongfaget. Han var en vi ønsket å ha med på laget, og ga ham tilbud om lærlingeplass fra august. Han tar initiativ selv, og etter en kort innføring jobber han selvstendig og effektivt. Han er utrolig samvittighetsfull og hjelpsom, og alltid på jobb med godt humør. Han bidrar til et godt arbeidsmiljø i gruppa, og jobber ute i all slags vær, og han holder humøret oppe hos alle. Vi blir i godt humør av å jobbe sammen med ham. Han tar faget lett, han står på og arbeidsinnsatsen er god. Han viser stor interesse, og er nysgjerrig på faget, og han er ikke redd for å spørre og tilegne seg kunnskap. Han har et stort potensial til å bli en dyktig betongarbeider som vi kan ha glede av i mange år framover."
Onsdag kveld arrangerte Entreprenørforeningen – Bygg og Anlegg Oslo, Akershus og Østfold (EBAO)sitt årsmøte, og ønsket i den forbindelse å hedre Mohamed.

- Kåringen har funnet sted etter konkurranse med lærlinger innen de øvrige av fylkets yrkesfag, og er kun oppnåelig gjennom en kombinasjon av langsiktig, målrettet og kompetent innsats fra Betongbygg AS sin side like mye som dyktighet, arbeidslyst og interesse for faget hos Mohamed. EBAO vil berømme både lærling og bedrift, og påpeker at det er innsats av denne karakter som bidrar til å utvikle bygg- og anleggsnæringen videre, og derigjennom garanterer næringens kunder leveranser av høy kvalitet, uttalte avtroppende styreleder Haakon Tronrud i EBAO på årsmøtet.

- Dette er veldig hyggelig. Du er en person som tar initiativ, er pliktoppfyllende og hele tiden søker nye oppgaver. Du har høy arbeidsmoral og står på. Nå er det viktig at du har den samme innstilingen i fortsettelsen og at tar initiativ på arbeidsplassen din –og søker nye måter å gjøre ting på. Husk at du nå er et forbilde for andre, la Lars Tunli, styremedlem i EBAO, til.

Mohameds viktigste råd til andre lærlinger er kort og godt:

- Det er viktig å møte opp og ikke minst å være interessert.

F.v. Tommy Karlsen (AS Betongbygg),  Mohamed Abdirahman Moalin, Haakon Tronrud (EBAO) og Lars Tunli (EBAO).