Foto: Madeleine Bergheim

Kystverket lyser ut kontrakter til 110 millioner

Kystverket har lyst ut, og skal lyse ut kontrakter for vedlikeholdsarbeid til en samlet verdi av 110 millioner kroner. Arbeidet skal utføres i løpet av 2016.

– Størstedelen av kontraktene kommer som resultat av tilleggsbevilgninger fra Samferdselsdepartementet, og som inngår i tildelingsbrevet vårt for 2016. Det er med andre ord prosjekter som ble innarbeidet gjennom høsten 2015. En rekke av prosjektene er det allerede signert kontrakter for med eksterne aktører, mens andre er eller står like ved å bli lyst ut, forklarer fungerende kystdirektør Arve Dimmen.

Kontraktene omfatter generelt vedlikeholdsarbeid (16), prosjekter med utbedring etter stormskader (11), samt vedlikeholdsprosjekter for fyrstasjoner (36). I sistnevnte gruppe inngår også sanering av blåskjellanlegg.

Satsing på vedlikehold

Arve Dimmen presenterte tallene i forbindelse med en pressekonferanse i Oslo, der Samferdselsdepartementet la frem tall som viser den styrkede satsingen på vedlikehold og fornyelse av transportinfrastruktur de siste årene.

Kystverket, sammen med Statens vegvesen og Jernbaneverket, redegjorde for vedlikeholdsarbeid innenfor sine respektive ansvarsområder.

– Kontraktene som går ut til eksterne fra oss kommer i tillegg til det omfattende tilsyns- og vedlikeholdsarbeidet som vi gjennomfører i egenregi gjennom året. I tildelingsbrevet har vi fått i overkant av 175 millioner kroner til vedlikehold og fornying for fyr og merker, derav utføres det arbeid for rundt 125 millioner kroner i egen regi, opplyser Dimmen.

Tar ned vedlikeholdsetterslepet

Fungerende kystdirektør kunne også presentere tall som viser at Kystverket har en positiv utvikling med tanke på å ta ned vedlikeholdsetterslepet som er på ulike typer navigasjonsinnretninger langs kysten.

– Vi er på god vei til å ta ned vedlikeholdsetterslepet, og det jobbes svært godt i etaten for å videreføre denne tendensen. Det er en risiko knyttet til tendensen med mer ekstremvær, og det er noe som kan påvirke vedlikeholdsetterslepet negativt, påpeker han. Og forklarer videre:

– I plangrunnlaget for NTP er det samlede vedlikeholdsetterslepet for Kystverkets infrastruktur beregnet til 2,5 milliarder kroner.