Adm. direktør Olaug Svarva i Folketrygdfondet kommenterer markedsutviklingen og presenterer resultatene for Statens pensjonsfond Norge. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Gode resultater for Statens pensjonsfond Norge

Årsresultatet for 2015 viser en avkastning på 7 prosent for Statens pensjonsfond Norge. Det er 0,5 prosentpoeng bedre enn referanseindeksen.

– Vi har lagt fram et godt resultat. Vi er tilfreds med å ha gjort det bedre enn det brede markedet som vi måles opp mot. Fjoråret ble et år for omstilling, og vi har sett en turbulent periode for både finansmarkedet og norske bedrifter. Gitt det er 7 prosent et godt resultat, sier administrerende direktør Olaug Svarva i Folketrygdfondet til NTB.

Det er Folketrygdfondet som forvalter kapitalen i Statens pensjonsfond Norge.

Fondets markedsverdi økte med 12,8 milliarder kroner i fjor og utgjorde ved årsskiftet 198,4 milliarder kroner.

En verdiøkning i aksjer på 9,9 prosent og i obligasjoner med 2,9 prosent sørget for at den samlede avkastningen ble på 7 prosent. Det er noe lavere enn snittet på 7,6 prosent de siste 10 årene.

– Vi har en gyllen periode bak oss i norsk næringsliv og økonomi, sier Folketrygdfondets administrerende direktør.

– Det ble en brå start på det nye året, med en nedgang på 15 prosent i aksjemarkedet, men etter dette har det vært en oppgang i tråd med økt oljepris. Vi har gjenvunnet mye av tapet, fortsetter Svarva, som etter mange gode år er forberedt på lavere avkastning framover.