Illustrasjon: COBE, SLETH, Polyform & Rambøll

Multiconsult og LINK arkitektur er prekvalifisert til Kronløbsøen

Multiconsult og LINK arkitektur er prekvalifisert til konkurransen om utviklingen av Kronløbsøen. Dette er en konstruert øy utenfor København, med 25.000 kvadratmeter boliger og parkeringsanlegg under vann.

De er prekvalifisert sammen med Rubow arkitekter, Dominia og Møller & Grønborg.

- Projektet er veldig spesielt. Kronløbsøen er en kunstig øy, som skal anlegges i Kronløbsbassinet i Københavns Nordhavn. Her skal det oppføres 25.000 m2 boliger, som det blir vår oppgave å komme med et forslag til plassering på. I tillegg skal vi, som del av anleggelse av øyen, oppføre et stort parkeringsanlegg under vann. Dette blir en virkelig utfordrende og spennende oppgave, sier Erlend Bere i en pressemelding.

Målet blir å skape et originalt og levende bomiljø som både drar fordel av nærheten til vannet og det urbane miljøet det befinner seg i, samtidig som vi skaper et prosjekt som også gir noe tilbaketil både byen og havnen. Husene og landskapene imellom skal bidra til opplevelsen av kystlinjen, til det arkitektoniske mangfoldet og den urbane helheten.

Konkurransen starter 18. mars og avsluttes i midten avjuni 2016. Konkurransen er utlyst av By & Havn, og prosjektet skal utvikles i tett samarbeid mellom vinnerteamet, By & Havn og Københavns Kommune.

Parkeringsanlegget, som skal ha plass til 1 000 biler, er ikke med i konkurransen. Men prosjektets ingeniørkompetanse skal parallelt med utviklingen av boligdelen veilede og rådgi i forbindelse med utviklingen av parkeringsanlegget.