Illustrasjon: Tema

Veidekke bygger miljøsertifiserte kontorer i Malmö

Veidekke har vunnet kontrakten om å bygge omtrent 11.000 miljøsertifiserte kvadratmeter kontorbygg i Malmö for Wihlborgs Fastigheter.

Det skriver Veidekke i en pressemelding tirsdag.

Wihlborgs Fastigheter har gitt Veidekke i oppdrag å oppføre kontorbygget Sirius i utviklingsområdet Nyhamn i Malmö. Wihlborg miljøsertifiserer alle sine eiendommer, og Sirius skal, ifølge pressemeldingen, få høyeste klassifisering i Sverige, Miljöbyggnad Guld. Prosjektet er en samspillsentreprise, og skal være verdt 180 millioner svenske kroner før merverdiavgift.

Veidekke skal, ifølge meldingen, oppføre et bygg på 11.000 kvadratmeter med om lag 500 arbeidsplasser i fleksible kontorer, samt en underetasje med muligheter til butikker og andre næringslokaler. Bygget blir liggende rett ved Malmö Centralstation, og denne beliggenheten skaper de beste forutsetninger for brukerne av bygget til å reise kollektivt og miljøvennlig med buss og tog, skriver entreprenøren i pressemeldingen.

– Vi har fra starten av arbeidet tett sammen med Wihlborgs og de andre involverte, som arkitekter, konstruktører og installatører, for å utvikle Sirius til et vakkert og funksjonelt kontorbygg. Prosjektarbeidet preges allerede av åpenhet og involvering fra alle parter for å få til et så bra resultat som mulig, uttaler Veidekkes arbeidssjef Karl Lindberg i meldingen.

Byggearbeidene har startet opp, og bygget skal være innflyttingsklart i løpet av 2017.