Fellesforbundets Jørn Eggum. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Fellesforbundet bryter forhandlingene

Det er brudd i forhandlingene for frontfagsoppgjøret. Fellesforbundets leder Jørn Eggum sier at partene er nødt til å ha hjelp av riksmekleren for å komme videre.

– Vi har forhandlet i en uke, og så langt har det skjedd for lite når det gjelder kravene vi har stilt. Industrioverenskomsten er frontfag, og vi trenger riksmeklerens hjelp for å få framdrift, sier Eggum.

Null gjennomslag

Han sier at ingen krav er blitt imøtekommet så langt:

– Vi har hatt en oppsummering i egen delegasjon og satt status for forhandlingene så langt. Ingen krav er imøtekommet. Skal vi komme i mål var det bred enighet i delegasjonen om at vi må inn i en meklingsfase, sier Eggum.

Fellesforbundets leder og administrerende direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri vil møte riksmekleren tirsdag ettermiddag.

Godt arbeid

Kommunikasjonsdirektør Finn Langeland i Norsk Industri sier at det har vært gjort mye godt arbeid i de ulike gruppene som har jobbet sammen denne uken.

– Men det er for så vidt riktig at ikke noe er på plass før alt er på plass. Nå får vi bistand fra riksmekleren for å komme videre. Det har vist seg å være god hjelp tidligere, så får vi se hva det bringer i denne omgang, sier han til NTB.