Foto: Rodeo arkitekterFoto: Rodeo arkitekterFoto: Marco HeydaFoto: Marco HeydaFoto: Marco HeydaFoto: Marco HeydaFoto: Marco HeydaFoto: Frank Michaelsen / Deichmanske.Foto: Rodeo arkitekterFoto: Rodeo arkitekterFoto: Frank Michaelsen / Deichmanske.Foto: Rodeo arkitekterFoto: Frank Michaelsen / Deichmanske.Foto: Frank Michaelsen / Deichmanske.Foto: Frank Michaelsen / Deichmanske.

Kongelig åpning av Furuset bibliotek

Furuset bibliotek og aktivitetshus åpnet 1. mars, og ble innviet av blant andre kronprinsparet.

Det skriver arkitekt bak biblioteket, Rodeo arkitekter, i en pressemelding tirsdag.

– En omfattende medvirkningsprosess har formet planløsning, program og funksjoner - og dermed huset som nå står ferdig. Et middelmådig kontorbygg fra 1990-tallet er transformert til det som vil være en av Norges viktigste arenaer for kulturutveksling og læring de neste tiårene. Med et nøkternt budsjett har vi tegnet et hus fullt av aktivitet som både brukere, ansatte og bydelen føler eierskap til og er stolte av, uttaler Henning Sunde, daglig leder i Rodeo arkitekter, i pressemeldingen.

Furuset bibliotek har en prislapp på rundt 15 millioner for omtrent 1.500 kvadratmeter.

– Beboerne i Bydel Alna har ventet på åpningen av Furuset bibliotek og aktivitetshus lenge, og vi ser det som en stor ære at kronprinsparet vil åpne huset sammen med oss, sier daglig leder ved huset, Stine Greni i en pressemelding via byrånettsiden mynewsdesk.com.

Se video av biblioteket her: