Fra venstre konsernsjef Saltdalsbygg Irene Skiri, avdelingsleder Trond Fenes (KA Karlsen Bygg), selger Saltdalshus Jørn Hjelbak, daglig leder Knut Arne Karlsen (KA Karlsen Bygg) og kjedeleder Saltdalshus Anders Paulsen.Fra venstre kjedeleder Saltdalshus Anders Paulsen, daglig leder Vegard Selbekk og selger Gøran Aandal, Norsk Byggmontering AS.

Saltdalshus arrangerte sin første kongress

9. og 10. mars avholdt Saltdalshus-kjeden historiens aller første kongress på Voksenåsen kultur- og konferansesenter. 

Nærmere 50 deltakere fra kjeden/fabrikk, forhandlere og leverandører var samlet for å videreutvikle den ferskeste av huskjedene i Norge.

- Dette ble et meget godt arrangement hvor mange viktige moment med betydning for kjedens fremtidige utvikling ble diskutert. Jeg synes engasjementet var godt og diskusjonene nyttige. Så blir vi jo også en godt sammensveiset gjeng når vi møtes under litt annerledes former, sier en fornøyd kjedeleder Anders Paulsen.

I tillegg til de interne faglige diskusjonene på kongressen, holdt adm. dir. Per Jæger i Boligprodusentenes forening et innlegg. Det faglige programmet ble avsluttet med et fengende foredrag fra ikke ukjente Erik Thorstvedt, med tittel «Kan vi lære noe av menn i korte bukser?».

Under festmiddagen ble det utdelt to priser til forhandlere som har utmerket seg særskilt i 2015. I målinger av kundetilfredshet som gjennomføres av Prognosesenteret, ble Norsk Byggmontering AS, Trondheim, kåret til «Årets kundebehandler 2015» med en offisiell KTI på 88 og en sterk sjetteplass på listen over boligbyggere i Norge.

Prisen som «Årets forhandler 2015» gikk til KA Karlsen Bygg AS, Sortland, for kreativ fokus og høy aktivitet i markedsføring av Saltdalshus lokalt.

- Forhandleren har gjort merkevaren og Saltdalshus produkter godt kjent og etterspurt i sitt markedsområde og har solgt et betydelig antall hus i sitt første år som forhandler, heter det i en pressemelding.

Kongressen ble avsluttet med overværing av 20 km normaldistanse for menn under VM i skiskyting i Holmenkollen.

Saltdalshus-kjeden ble etablert i 2013 og har i dag ti forhandlere rundt om i landet. I 2015 leverte kjeden nær 50 eneboliger.