Nordic COWIs konserndirektør divisjon bygninger, Kirsti Engebretsen Larssen og Helse Stavangers HFs administrerende direktør, Inger Cathrine Bryne undertegnet avtalen mellom de to samarbeidspartene for neste trinn i utbyggingsprosjektet. Foto: Svein Lunde/Helse Stavanger

Nordic COWI får ny sykehuskontrakt i Stavanger

Stavanger Universitetssykehus utløser opsjonen på 55 millioner kroner for neste fase i sykehusutbyggingen. Nordic COWI kan derfor gå i gang med forprosjekteringen.

Forprosjektet vil ha stor betydning for hva slags sykehus Stavanger-regionen kan se fram til i 2023. Sykehuset på Ullandshaug ligger i nærheten av Universitetet i Stavanger, og sammen med Stavangers næringsliv vil de utgjøre en helseindustriell klynge som vil skape store synergier for hele regionen.

Å få på plass en områderegulering rundt Stavanger Universitetsykehus (SUS) og Universitetet i Stavanger (UiS), er derfor svært viktig, mener COWIs divisjonsdirektør for bygninger, Kirsti Engebretsen Larssen.

– Forutsigbarhet i den videre planleggingen vil være kritisk, særlig med tanke på mulige utvidelser, samt bruk av arealene i det gjeldende området. For Nordic COWI er det også viktig å understreke at vi ikke bare skal utvikle et fremtidsrettet nytt sykehus på Ullandhaug - vi skal være med på utviklingen av en hel bydel. På sikt vil det være et viktig tilskudd til å skape arbeidsplasser i regionen, sier Engebretsen Larssen.

– En naturlig fortsettelse
I februar møttes de to partene, Nordic COWI og Helse Stavanger HF, for å underskrive avtalen om forprosjektet. Administrerende direktør i Helse Stavangers HFs, Inger Cathrine Bryne, kaller det videre samarbeidet med COWI en naturlig fortsettelse.

– Avtalen med Nordic COWI er en naturlig fortsettelse og en bekreftelse på det gode samarbeidet vi har hatt så langt. Det handler også om at vi ønsker at de gode erfaringene fra forrige fase skal fortsette, fortalte Bryne.

COWI Nordic og Helse Stavanger HF håper at samarbeidet, samt kvaliteten man bidrar med gjennom fag, kompetanse og prioriteringer, vil gi pasientene og de ansatte et godt og fremtidsrettet sykehus.

– Skisseprosjektet kom i mål innenfor avtalte tidsrammer. Å nå alle milepælene vi har foran oss, gjør at vi klarer å realisere prosjektet – også innenfor de tidsrammene som nå er gjeldene. Utgangspunktet vi har lagt for samarbeidet så langt gir også styrke til fortsettelsen, selv om det kommer til å bli hektisk frem mot mars 2017, sier Engebretsen Larssen.

Åpen og tilgjengelig prosess
Prosjektet går nå over i en fase der involvering og stort engasjement internt vil ha stor betydning.

– For å utvikle det beste og flotteste sykehuset, skal den videre prosessen være så åpen og tilgjengelig som mulig. Vi vil involvere våre egne ansatte for å få viktige innspill, spørsmål og kommentarer, sier Inger Cathrine Bryne.

I prosjektfasen fram mot mars 2017 vil politikere og administrasjon fra kommuner og fylke bli invitert til nye dialogmøter med Helse Stavanger. Møtene er planlagt avholdt i juni og desember.

Bildetekst:

Divisjonsdirektør Kirsti Engebretsen Larssen i COWI og administrerende direktør SUS, Inger Cathrine Bryne signerer kontrakten som er det formelle startskuddet for Forprosjektet i sykehusutbyggingen i Helse Stavanger.