Volvo Construction Equipment sparer avdukingen av den nye rammestyrte dumperen til Bauma-messen i München.

Volvo avduker dumperflaggskip

Lanseringen av 60-tonnsdumperen A60H blir en stor happening på Volvos Bauma-stand i april.

Bauma München

– Bauma går av stabelen i München i perioden 11. – 17 april.

– Maskin- og utstyrsmessen blir arrangert for 31. gang og regnes som verdens største fagmesse.

– Messeområdet er på 575.000 kvadratmeter og rundt 3500 utstillere fra over 50 land vil vise frem det siste innen maskiner og utstyr til bygg- og anlegg.

– Da Bauma stengte portene i 2013 hadde 535.000 fra mer enn 200 land besøkt messen.

– Tyskland troner selvsagt på toppen av besøkslisten med 322.000 besøkende i 2013.

– Norge kom på en 12. plass med nesten 4400 besøkende.

– Frem mot messen presenterer Byggeindustrien/bygg.no en rekke nyheter fra flere av de mest sentrale aktørene.

Volvo Construction Equipment mener dette er markedets

største rammestyrte dumper uansett merke. Ifølge maskinprodusenten er A60H et svar på kundenes ønske om en rammestyrt dumper med betydelig større kapasitet enn Volvos populære A40-modell. Med A60H gir Volvo kundene en dumper med 40 prosent større lastekapasitet enn A40, og Volvo mener også at de nå har et produkt som kan være et levedyktig alternativ til tipptruck.

Markedssjef David Kristianslund i Volvo Maskin beskriver den nye dumpergiganten, med en lastekapasitet på 55 tonn, som en spennende og etterspurt maskinnyhet.

– Vi er nok blant de landene som har mast mest på å få på plass en slik maskin. Det er fordi vi har en del kunder som har kombinert drift og som derfor er interessert i en fleksibel dumper som et alternativ til tipptruck. Dette er en maskin med stor kapasitet, som både har fantastiske terrengegenskaper, og som samtidig er behagelig å kjøre på rett underlag, sier Kristianslund.

Volvo Maskins markedssjef regner med at det ikke går lang tid fra A60H er tilgengelig for kundene til den første maskinen er på plass i Norge. Det vil mest sannsynlig skje mot slutten av året.

– Trenden er et kundene ønsker større dumpere. I en periode har vi solgt mer av A40 enn A25-modellen som tradisjonelt har vært den mest populære modellen. At Volvo nå beveger seg ytterligere opp i størrelse er egentlig naturlig, sier Kristianslund.

Det er hele 50 år siden Volvo introduserte den første rammestyrte maskinen som var en videreutvikling av en traktor. Nyvinningen fikk klengenavnet Grus Kalle og hadde en kapasitet på ti tonn. Under Bauma vil Volvo vise den utrolige reisen de rammestyre dumperne har vært gjennoms siden 1966. Det vil si at man kan se både den første og den siste dumpermodellen på Volvos Bauma-stand.