NYLIG OVERLEVERT. Det foreløpig siste prosjektet Strand har fullført er boligprosjektet Møllestranden i Møllendalsveien i Bergen.

2015 ble et rekordår for bergensentreprenør

– Det skyldes en forbedringsprosess selskapet har gjennomført, sier daglig leder Terje Nøttveit i Strand AS.

Strand AS

Strand hadde i 2015 en omsetning på 344 millioner kroner eks mva.

Ordrereserven på over 1 milliard Strand har i dag 85 ansatte.

Primært nedslagsfelt er Bergen og omegnskommunene, men selskapet tar oppdrag i hele Hordaland.

Sammen med de øvrige selskapene i FM gruppen har også Strand store oppdrag for Statens vegvesen, BKK, BIR og Bergen Kommune.

Daglig leder Terje Nøttveit i Strand AS.

Strand hadde i 2015 en omsetning på 344 millioner kroner eks mva. Mer tid på planlegging, nytenking og involvering av alle ledd i organisasjonen har redusert kostnadene i Strands prosjekter.

– Vi har i løpet av de siste fire-fem årene blitt mye bedre til å sette ting i system og blitt flinkere til å planlegge. Det ga oss i 2015 vårt beste resultat noen gang, sier Nøttveit.

Han understreker at alle i selskapet har bidratt i forbedringsprosessen.

Strand er en del av FM Gruppen, som hadde en omsetning på 1,1 milliard kroner i fjor. Ifølge Nøttveit jobber de ulike selskapene i konsernet bedre samen en noen gang.

Optimistisk

Nøttveit sier at nye aktører har ført til tøffere konkurranse og lavere marginer i Bergen i det siste.

– Det betyr at vi må jobbe med en kontinuerlig forbedringsprosess. Målet vårt er å holde omsetningen oppe og fortsatt levere høy kvalitet. Vi har fått med oss flere nye, flinke folk og har høye forventninger til aktiviteten i 2016, sier Nøttveit.

Han sier at Strand fortsatt vil satse på boligprosjekter i totalentrepriser og på næringsbygg, i tillegg til ulike infrastrukturprosjekter sammen med de øvrige selskapene i FM Gruppen.

Moduler og elementer

Nøttveit har tidligere sagt til Byggeindustrien at Strand vil satse på bygging med elementer og moduler. Dette er fortsatt aktuelt, men import av ferdige leilighetsmoduler har blitt dyrere på grunn av lav kronekurs.

– Vi vurderer fortløpende de ulike alternativene ut fra hvert prosjekt, men vi ser helt klart at det går mot stadig mer og mer prefabrikkerte løsninger i hele byggeprosessen, sier Nøttveit.