Camilla Wahl i Wahl Eiendom(fra venstre), Pål Erik Christophersen i Wahl Eiendom og Rolf Thorsen i Oslo S Utvikling. Foto: OSUFoto: OSUFoto: OSU

Wahl Eiendom kjøper siste bygg i Barcode

Oslo S Utvikling selger endebygget i Barcode, Dronning Eufemias gate 42, til Wahl Eiendom.

Det skriver Oslo S Utvikling (OSU) i en pressemelding mandag.

– Vi er stolte og glade over å få eie dette signalbygget, som avslutter Barcode og markerer inngangen til Oslo sentrum fra sørøst. Det er et bygg med unik arkitektur, beliggende i byens mest spennende område. Vi ser frem til å være en del av byutviklingen her, uttaler styreleder Camilla Wahl i Wahl Eiendom.

Selger OSU setter med dette punktum for ti år med utbygging av Barcode, og bygger nå, ifølge pressemeldingen, videre i andre deler av Bjørvika. Partene ønsker ikke å oppgi kjøpesummen.

Signalarkitektur

Bygget er ferdig, men ikke utleid, heter det i meldingen.

– Vi hadde ikke planlagt å selge DEG42, som vi kaller det, før det var utleid, men interessen har vært stor og vi fikk en såpass god pris at vi takket ja nå. For oss er dette en bekreftelse på at vi er i ferd med å realisere vår visjon om å gjøre Bjørvika til landets mest attraktive område, sier administrerende direktør Rolf Thorsen i OSU.

Dronning Eufemias gate 42 er tegnet av arkitektfirmaet A-lab, og ligger i den østlige enden av Bjørvikas hovedgate. Mursteinsbygget består av åtte etasjer med kontorer og et forretningslokale på gateplan. Kontorarealene, som nå selges, er på totalt 4.250 kvadratmeter som kan leies ut samlet eller etasjevis. I 10. og 11. etasje ligger en felles personalrestaurant med takterrasse og panoramautsikt over Oslofjorden. Bygget har allerede fått mye oppmerksomhet på grunn av arkitekturen, og er blant annet utvalgt som en del av den nordiske paviljongen på arkitekturbiennalen i Venezia i juni i år, skriver OSU i pressemeldingen.

Attraktivt

Administrerende direktør Pål Erik Christophersen i Wahl Eiendom er ikke betenkt over å kjøpe et bygg uten leietakere.

– DEG 42 passer veldig fint inn i vårt forretningsområde for eiendommer med sentral beliggenhet. Bjørvika og Barcode er allerede et attraktivt område med mange gode aktører tilstede, og med blant annet TV2, Munchmuseet, Deichmanske bibliotek, mer handel, servering og boliger blir Bjørvika et fantastisk sted. Vi har fulgt med på dette lenge, og ser at mye skjer her nå, så vi er svært optimistiske når det gjelder utleie av Dronning Eufemias gate 42, sier Christophersen i pressemeldingen.