QAS 630. Foto: Atlas Copco

Atlas Copco med flere QAS-generatorer

Atlas Copco utvider sortimentet av QAS-generatorer med QAS 630.

Med sin kompakte QAS 500-ramme kan QAS 630 produsere 20 prosent mer kraft uten å ta større plass. Den utvidede QAS-serien tilbyr nå komplette, kompakte og drivstoffeffektive løsninger fra 14 til 630 kVA, noe som gjør serien til et opplagt alternativ på mange bruksområder over hele verden, ifølge en pressemelding fra Atlas Copco.

–Modulbasert

–Helt siden vi lanserte QAS-serien i 2007, har målet vært at den skal gå helt opp til 630 kVA. I dag har vi nådd målet gjennom en innovativ løsning, der vi har montert den nye modellen i rammen på den eksisterende QAS 500. De veiledende konstruksjonsprinsippene bak serien var at den skulle være modulbasert, kompakt og solid. Det er viktige faktorer i utleiebransjen og en del av vårt fremtidsrettede arbeid, sier Julio Tome, produktsjef for store generatorer i Atlas Copco.

I likhet med øvrige modeller i QAS-serien har QAS 630 en kompakt og solid konstruksjon med et slitesterkt galvanisert deksel som reduserer støynivået og øker driftssikkerheten. I tillegg bidrar den spillfrie rammen til mindre miljøpåvirkning.

Raskt vedlikehold

Som på tidligere QAS-generatorer har servicemulighetene hatt høyeste prioritet ved produktkonstruksjon og kundeevaluering. De store dørene og avtakbare serviceskiltene gir suveren adkomst og dermed raskt vedlikehold. Solide filtreringssystemer gir dessuten lange serviceintervaller og reduserer avbruddstiden ytterligere, ifølge Atlas Copco.

QAS 630 er utstyrt med den avanserte og brukervennlige styreenheten Qc 4003 med plug-and-play-design, som muliggjør rask og enkel konfigurering. Andre egenskaper er muligheten for å fjernstarte og fjernprogrammere maskinen, samt funksjoner for dataanalyse.