Illustrasjon: SnøhettaIllustrasjon: Narud Stokke WiigIllustrasjon: Reiulf Ramstad ArkitekterIllustrasjon: SnøhettaIllustrasjon: SnøhettaIllustrasjon: Narud Stokke WiigIllustrasjon: Narud Stokke WiigIllustrasjon: Narud Stokke WiigIllustrasjon: Reiulf Ramstad ArkitekterIllustrasjon: Reiulf Ramstad Arkitekter

Se stjernearkitektenes forslag for Arendal

Glassheis, spansketrapp, høyhus og svømmeanlegg er noen av forslagene arkitektkontorene Snøhetta, Narud Stokke Wiig og Reiulf Ramstad Arkitekter har kommet med for Fløyheia i Arendal.

Det skriverArendals Tidendei en artikkel på sine nettsider.

Arendal Eiendom KF inviterte tidligere i vinter arkitektkontorene Snøhetta, Narud Stokke Wiig og Reiulf Ramstad Arkitekter til å delta i en konkurranse om å foreslå og å illustrere mulig bruk av Fløyheia, hvor den gamle sjømannskolen i Arendal ligger.

Hvert arkitektkontor har fått 100.000 kroner fra kommunen til å jobbe frem skisser, illustrasjoner og planer for tomten på byens tak, skriver Arendals Tidende. Juryen i den uforpliktende konkurransen fikk se skissene onsdag, men skal ikke kåre noen vinner før etter påske.

Bygg og basseng

Snøhettas forslag preges av en spansketrapp i Roma-stil mot Torvet, tre høyhus på opptil elleve etasjer for å få tilkomst til Fløyheia med heis. Tårnet og fasaden til hovedhuset på sjømannsskolen skal bevares, men moderniseres, og arkitektkontoret mener dette bygget vil egne seg godt til hotelldrift, skrive avisen.

I forslaget fra Narud Stokke Wiig legges det opp til en oppdeling av dagens bygningsfasade, som foreslås erstattet med nye bygg i en kombinasjon av boliger til alle livsfaser, næring- og kontorlokaler, i tillegg til et badeanlegg med friluftsdel og full utsikt mot sentrum og horisonten, heter det i artikkelen.

Også her foreslås sentrum koblet sentrum til Fløyheia, gjennom en heis opp til Hylleveien og derfra videre fra en ny tunnel inni Fløyheia med glass i øverste del og gangbro over til bygningene.

Trinn for trinn

Reiulf Ramstad Arkitekter har i sitt forslag tatt høyde for trinnvis utbygging med første trinn bygging av hotell og spa. Når hotelldriften er i gang, foreslår arkitektkontoret at byen bør få en kreativ folkehøgskole, som kan stille ledige studentrom tilgjengelig for hotellet i sommermånedene. I et tredje byggetrinn foreslås boligbygging og bygging av barnehage. I dette trinnet foreslås det eksisterende tårnet renovert.

I fjerde trinn legges det opp til videre boligutvikling. Forslaget legger opp til en betydelig økning i høydene og totalt seks nye tårn, bygget i treverk for å gjenspeile byens sjøfartshistorie, skriver Arendals Tidende.