prosjektleder Erlend Nicolaisen (t.v) og prosjekteringsleder for fase II (nytt flerbrukshus) Nils Olaf Thonvald.

Betonmast-samspill om ny Frogner skole

Betonmast Romerike er ferdig med første trinn av Frogner skole og kultursenter i Sørum kommune.

– Vi er kjempefornøyd med å kunne levere fra oss første trinn før avtalt tid og til lavere pris, sier prosjektleder i Betonmast Erlend Nicolaisen.
Skolen er bygget i en såkalt samspillskontrakt mellom Sørum kommune og Betonmast Romerike. Nicolaisen fremhever flere fordeler med en slik kontrakt. – Vi får dyrket partenes felles interesser for resultatet på en annen måte enn i vanlig kontraktsform. Brukermedvirkningen er mer omfattende og kvaliteten blir gjennomgående god, sier Nicolaisen.
Betonmast har gjennom hele byggeperioden hatt stort fokus på sikkerhet i forhold til skolen som er i drift på flere sider av byggeplassen.
At skolens folk har vært med underveis har vært viktig for nybygget, men også i byggetiden med tanke på sikkerhet. Med jevnlige møter og positiv innstilling fra alle parter har vi lykkes med sikkerheten i området og støyreduserende tiltak med tanke på skole i drift. Enkelte støyende arbeider har blitt lagt til skoleferier.
Nicolaisen og resten av teamet har bygget 7000 kvadratmeter skolearealer på 12 måneder, tre måneder for tiden. Skolen får 1200 elever totalt fordelt på ti trinn og fire paralleller, og i overkant av 100 ansatte. Det er dermed en stor skole Frogner får en ny utgave av. – Hvor mye har dere redusert kostnadene med? – Vi har ikke lukket regnskapet ennå, men det blir en betydelig besparelse. Mer eksakt kan jeg ikke være ennå, sier Nicolaisen.
Frogner skole er bygget med passivhus-standard som blant annet innebærer høyere isolasjonsverdier, tetthet i bygget som er høyere enn vanlig og en mer detaljert energistyring. Brukermedvirkningen har hatt stor betydning helt fra forprosjektet og til endelig produkt, og da ikke på bare fargevalg og overflater, men på hele funksjonaliteten i byggene. – Byggherren har vært svært delaktig slik at sluttproduktet svarer til forventningene. Ved overlevering har vi begge parter kontroll, og det har vært tid i prosjektet til teknisk kontroll av anlegget, forteller Nicolaisen.
Nicolaisen og resten av teamet til Betonmast Romerike begynner nå på oppussing av deler av den gamle skolen som integreres i det nye anlegget. – Takket være innspart tid i fase en på tre måneder kan vi begynne på denne oppussingen fem måneder før tiden. Så i stedet for å begynne etter sommerferien har vi nå ambisjoner om å være ferdig med hele anlegget før ferien. Dette gir besparelser i prosjektet og skolen får en kortere periode med utfordrende drift enn opprinnelig planlagt, forteller Nicolaisen som også skal bygge flerbruksbygget slik at Frogner skole og kultursenter blir komplett. Flerbruksbygget har oppstart nå i mars/april og skal være ferdig nærmere jul i 2017.