Forbo vil ta lyddemping til et nytt nivå

Gulvbeleggene i Forbos Sarlon-kolleksjon med akustiske prosjektvinylprodukter er utviklet og testet med sikte på å oppnå maksimal trinnlydsdemping i høyt trafikkerte områder.

«Forbo er ekspert på akustiske produkter. Vi har mer enn 30 års erfaring, og takket være vår kompetanse, kan vi levere de beste akustiske gulvløsninger til ethvert formål. Vi er ledende på akustiske produkter og Sarlon produktene har akustiske løsninger for ethvert formål.

EN ISO 717-2 er normen for dette, og våre produkter har 15 og 19 dB trinnlydsreduksjon etter denne normen», skriver selskapet i en pressemelding.

Det er to forskjellige typer lyd som kan påvirke ditt arbeid og daglige virke:

Romlyd – luftbåren lyd i et rom – genereres av trinnlyd i selve rommet. Standarden

NF-S 31-074 klassifiserer alle gulv i to forskjellige kategorier. Alle Forbo Sarlon produktene er klassifisert i Klasse A.

Trinnlyden som oppstår på gulvet i det ene rommet, forplanter seg gjennom gulvet til etasjen under. Dette er den mest vanlige måten å måle lyddemping på.

Sarlon 19dB gir de beste akustiske egenskapene i kombinasjon med den beste inntrykksbestandigheten for denne type produkter, skriver Forbo.

Hele kolleksjon er ftalatfri.