Administrerende direktør Harald Nikolaisen i Statsbygg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Rekordinvesteringer for Statsbygg

Statsbygg har investert for rekordhøye fem milliarder kroner i 2015.

Det kommer frem av Statsbyggs årsrapport for 2015, som også presenteres i en pressemelding påstatsbygg.no.

Les hele rapporten her.

– Etter å ha ligget på et investeringsnivå på mellom tre og fire milliarder kroner i perioden 2011 til 2014, har Statsbygg i 2015 investert langt mer enn vanlig, uttaler administrerende direktør Harald V. Nikolaisen i Statsbygg.

  – Vi gleder oss over å ha kommet i gang med så mange flotte og samfunnsnyttige bygg. Kapasitetsmessig er dette en spennende utfordring for oss, samtidig som det gir store muligheter for andre aktører i byggebransjen, fortsetter han.

Investeringsnivået ligger, ifølge meldingen, såpass høyt på grunn av de mange omfattende byggeprosjektene som har kommet i gang den siste tiden i regi av Statsbygg. Dette er storprosjekt som blant annet Prosjekt Nytt Nasjonalmuseum på Vestbanen, samlokaliseringsprosjektet for Norges miljø- og biovitenskapelige universitet på Campus Ås, samt livsvitenskapsbygget ved Universitetet i Oslo.

Rekorden kommer dog ikke til å stå særlig lenge, skriver Statsbygg. De overnevnte prosjektene vil, ifølge pressemeldingen, investere enda mer i 2016. Forventet investeringsnivå vil ligge over seks milliarder neste år, heter det i meldingen.

Årsrapporten viser også at Statsbyggs samlede eiendomsmasse nå omfatter 2,8 millioner kvadratmeter, heter det i en annen pressemelding fra den store statlige byggherren og eiendomsforvalteren.