Onninen lagerfører nå VA-materiell på sitt hovedlager på Berger. – Vi skal ha et fullverdig sortiment for vann og avløp, sier nyansatt katergorisjef Tom Harald Aarvold-Nilsen i Onninen.

Onninen satser på vann og avløp

– Vi skal ha et fullverdig sortiment også innenfor vann og avløp, sier nyansatt kategorisjef for VVS og VA i Onninen, Tom Harald Aarvold-Nilsen.

Da Onninen ble etablert for over 100 år siden var det nettopp handel med vann- og avløpsmateriell som var motivasjonen. For tre år siden åpnet Onninen lageret for VVS-varer og nå ryddes hyllene for å gi plass til VA-materiell også.

Fullverdig sortiment

– Vi skal ha et sortiment som er fullverdig og alt en VA-entreprenør trenger i de daglige prosjektene. Produktspekteret skal tilfredsstille behovet for både enkle og kompliserte anlegg. Dette skal være melk-og-brød-varer som entreprenørene trenger raskt, forteller nyansatt kategorisjef for VA og VVS i Onninen, Tom Harald Aarvold-Nilsen i en pressemelding.

36-åringen begynte i jobben 1. februar og har allerede fått de første varene på lager. VA- sortimentet består av mange varer med stort volum og krever at Onninen gjør endringer på hovedlageret på Berger.

– Onninens satsing på infrastruktur er veldig spennende. Vi skal bygge VA-segmentet fra bunnen. Det var en utfordring jeg ikke kunne si nei til, sier Aarvold-Nilsen.

Tilpasser sortimentet

Onninen vil kontinuerlig tilpasse og utvide sortimentet tilpasset kundenes behov. De mange VA-normene i kommune-Norge tilsier at produktspekteret må være bredt.

– Vi har allerede inngått gode samarbeidsavtaler med utvalgte leverandører. Vårt mål er at vi skal være fremst på produktnyheter og at vi har et salgsapparat med høy kompetanse, forklarer han.

Store investeringer

– Satsingen på «usynlig» infrastruktur i Norge er økende. Mye av både vann- og avløpsnettet er gammelt og må oppgraderes i årene fremover. Vi ønsker å være med på den utbyggingen samtidig som vi er først ute med produktnyheter sier han.

– Fortsatt er det sånn at en tredel av drikkevannet renner ut og når aldri fram til kranen hos forbrukeren. Det er store verdier som blir borte. Dessuten er drikkevannsforurensning fra flomvann og avløp alltid en overhengende risiko i disse tider hvor klimaendringene står sentralt. Dette gjør at investeringsbehovet vil øke fremover, forteller Aarvold-Nilsen.