Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Asker kommune inviterer byggenæringen til informasjonsmøte

Asker kommune har behov for flere gode utleieboliger - både i nybygg og i eksisterende bygg. Planene rundt utbyggingen av disse ønsker de å informere byggenæringen om.

- Sammen med Husbanken inviterer vi boligutbyggere, eiendomsutviklere, utleiere, entreprenører, arkitekter, grunneiere og andre potensielle samarbeidspartnere til et informasjonsmøte-/halvdagsseminar 30. mars i kulturhuset i Asker kommune, sier Håvard Røyne, rådgiver eiendomsutvikling i Asker kommune.

Hovedtemaet under konferansen er bruk av tilvisningsavtaler.

Tilvisningsavtaler er et forholdsvis nytt boligvirkemiddel og kommunen ønsker gjennom dette å bidra til fremskaffe flere kommunalt tilgjengelige boliger, samt å bidra til et mer profesjonalisert utleiemarked, sier han.

Flere private aktører har inngått samarbeid med kommuner for å skaffe flere utleieboliger ved bruk av tilvisningsavtale og grunnlån.

- Eiendomsutviklere/utleiere vil kunne få prioritet i forhold til grunnlån fra Husbanken ved utvikling, ombygging eller kjøp av boliger for utleie, dersom det er inngått tilvisningsavtale med kommunen. For utbyggerne er gevinsten at de kan få finansiert utleieboliger med Husbankens grunnlån som kan ha avdragstid på inntil 50 år, og mulighet til å binde renta i inntil 20 år. Dette vil normalt gi utleier de nødvendige økonomiske rammebetingelsene og forutsigbarheten som er nødvendig i et utleieprosjekt. For kommunen betyr tilvisningsavtaler bedre tilgang til flere utleieboliger med god standard, godt bomiljø og et samarbeid med private og profesjonelle aktører. For beboerne betyr det gode og trygge boliger med godt bomiljø, utdyper Røyne.