Den opprinnelige tegningen for stasjonen på Skøyen. Illustrasjon: Placebo Effects for Ruter

Tror politikersomling vil forsinke Fornebubanen

Fylkesrådmannen i Akershus mener Oslo-politikerne somler så mye at Fornebubanen blir forsinket.

Det skriverNRK Østlandssendingeni en artikkel på sine nettsider.

Fornebubanen skal etter planen ferdigstilles innen 2021, men fylkesrådmann Tron Bamrud frykter at man nå må vente enda lenger på den etterlengtede jernbaneforbindelsen.

– Det tar i hvert fall fire år å bygge en sånn bane, og det er et stykke til man kan starte det fordi man blant annet må gjennomføre et forprosjekt først. Så sånn som dette ser ut nå, ser det ut som det blir en forsinkelse, sier Bamrud til NRK.

Tidsplanen for Fornebubanen er i ferd med å spore av, og ifølge fylkesrådmannen er én av grunnene til det at politikerne i Oslo ennå ikke har behandlet planen for hvordan arbeidet med å bygge banen skal organiseres og gjennomføres.

– Vi har ventet på det siden forsommeren i fjor. Så nå hadde vært greit å komme videre slik at vi får i gang forprosjektet, sier han.

Miljøbyråden i Oslo sier overfor statskanalen at nabofylket har seg selv å takke for arbeidet med Fornebubanen trekker ut.

– Det hadde vært veldig mye enklere om vi bare kunne bygge ut denne banen akkurat slik vi gjorde med Kolsåsbanen, men når Akershus insisterer på å eie skinnene i Akershus, så er det en utfordrende sak både juridisk og organisatorisk, sier Lan Marie Nguyen Berg (MDG).

Ettersom Akershus fylkeskommune har krevd at de skal eie skinnene som går gjennom Bærum, kan Oslo Sporveier, ifølge artikkelen, ikke være byggherre for prosjektet. Oslo kommune må bygge en egen etat for å ta seg av byggherreoppgaven.

Kommunen har varslet om at reguleringsarbeidet ikke vil være i mål med reguleringsplanarbeidet før 2017.

– Vi i Akershus har vært ferdig en god stund med reguleringen på Bærumssiden, men vi konstaterer at det tar sin tid i Oslo, og at det stadig vekk kommer nye problemstillinger som krever utredning. Tiden går, sier Bamrud.