Robert Norbeck, daglig leder NRC Rail

NRC Rail første norske baneentreprenør med ISO 9001-sertifisering

NRC Rail Norge AS, en del av det børsnoterte NRC Group, har som første norske baneentreprenør mottatt sertifikat på at de er ISO sertifisert etter NS-EN ISO 9001:2008.

- Det er i dag et krav i de fleste offentlige anbud om at man skal dokumentere at man har et kvalitetssystem i henhold til ISO 9001, det er derimot ikke krav om at man faktisk skal være ISO sertifisert, sier daglig leder Robert Norbeck i NRC Rail Norge i en pressemelding.

– For oss er kvalitet meget viktig, vi arbeider kontinuerlig med forbedringer og med å sikre at vi ikke bare har systemene, men at de faktisk brukes gjennomgående i organisasjonen for å sikre at kvalitet og HMS ivaretas. Om det blir et krav til ISO sertifisering eller ikke, vi tror vel det blir mer fokus i fremtiden på at kvalitetsstyringssystem blir brukt, og ikke bare at det er noe man leverer i anbud. Uansett om krav kommer eller ikke så er det å være sertifisert en god dokumentasjon på at vi har gode systemer og at vi faktisk benytter de, legger han til.

Konsernsjef i NRC Group Øivind Horpestad uttaler videre:

- Det at vi setter strengere krav til oss selv enn hva kunde formelt gjør er et tydelig signal om hvor seriøst NRC Group tar arbeidet med kvalitet. Ved å være ISO sertifiserte vil vi ha jevnlige revisjoner av både systemer og hvordan de blir benyttet i det operative. Dette er med å sette enda mer fokus på kvalitetsarbeid internt - og gjør oss totalt sett enda bedre. Vi mener fokus på kvalitet gir en bedre hverdag for de ansatte, et bedre sluttprodukt til kunde og faktisk også en bedre økonomi for selskapet, sier han.