F.v. Anleggsleder Anders Iversen, daglig leder Jahn Otto Snortheim i Johs Granås, butikksjef Bjørn Larhus og Henrik Krogh i Felleskjøpet Agri på byggeplassen.Ill. Mj Arkitekt og Ingeniørkontor AS

Felleskjøpet bygger stort på Kløfta

Spaden gikk nylig i jorden på Kløfta for Felleskjøpet Agris største utstillingsvindu i Norge.

Avdelingen øker fra 3.100 til 4.800 kvadratmeter og skal representere hele Felleskjøpets bredde, til både bonde og forbruker.

– Valget om utbygging her falt naturlig med tanke på at Kløfta ligger i et viktig landbruksområde, med kort avstand til Gardermoen og nær tilknytning til E6. Her kan vi effektivt serve en stor kundegruppe, sier Henrik Krogh, daglig leder i Agri Eiendom.

Avdelingen er et viktig knutepunkt i Felleskjøpet Agri. Nå blir maskinsenteret nytt og skal også omfatte park- og anleggsmaskiner. Verkstedet bygges ut og skal betjene samtlige maskiner i sortimentet. En større og mer moderne butikk skal møte både forbruks- og landbruksbehov.

Skal møte nye kundebehov

Maskinsenteret vil legge til rette for en samlet presentasjon av alt Felleskjøpet har å by på. Både innendørs- og utendørsområder skal tas i bruk.

– Vi vil vise hele bredden. Et utstillingsvindu av denne dimensjonen mener vi gir oss en unik og attraktiv posisjon i markedet. En ny maskin er en stor investering, og vi vet at kundene vil sette pris på muligheten til å ta og føle på maskinene, sier Frode Dahl, direktør maskin i Felleskjøpet Agri.

Butikken har kunder fra hele det sentrale Østlandet og vil renoveres og utvides med 400 kvadratmeter.

– Butikken blir Østlandets største med et moderne og fremtidsrettet tilbud til alle våre målgrupper. Vi vil få en mer effektiv og moderne salgsflate som blant annet innbefatter «hent i butikk» av tonnvarer og «pick-up-point» for netthandel, sier Eivind Torkildsen, direktør for detaljhandel i Felleskjøpet Agri.

– Et perfekt prosjekt

Etter grundig evaluering ble Entreprenørselskapet Johs. Granås AS valgt som hovedentreprenør. Viktige kriterier for valget var lokal tilknytning og relevant erfaring og kompetanse.

– Prosjektet passer oss perfekt. Vi har erfaring som totalentreprenør på flere tilsvarende prosjekter i dette området og vi er stolte av tilliten som Felleskjøpet Agri viser ved å velge oss, sier Jahn Otto Snortheim, daglig leder i Entreprenørselskapet Johs. Granås.

Etter planen skal fase én, som er verksted, være innflytningsklart på høsten 2016. Fase to er butikk og maskinutstilling og skal

etter planen stå klart i mars 2017. Eksisterende butikk- og verkstedsvirksomhet på Kløfta vil opprettholdes under hele byggeperioden.