Ny platekompaktor fra Atlas Copco

Det siste tilskuddet til Atlas Copcos utvalg av fremovergående og reverserbare platekompaktorer – LG 504 – har særlig på vått underlag en imponerende fremdrift.

Dette skyldes høyere frekvens, sentrifugalkraft og utslagsvidde. De nye modellene har dessuten bedre ergonomi og atkomst for service og vedlikehold. Til LG 504 finnes også en kompakteringsindikator som hjelper brukeren med å gjøre det riktig første gang, ifølge en pressemelding fra Atlas Copco.

Fremragende trekkraft

LG 504 håndterer kompaktering av både dype og middels dype lag av granulære jordsmonn og har en fremragende trekkraft! I likhet med alle Atlas Copcos fremover- og reverserbare kompaktorer er disse modellene et effektivt alternativ og supplement til valser ved kompaktering av jord der plassen er begrenset.

Lavt vibrasjonsnivå

De nye maskinene har en mer moderne konstruksjon som gir høyere ytelse. Høy hastighet og god balanse gjør maskinene enkle å håndter også på ujevne underlag. Et vibrasjonsdempende håndtak gir lite vibrasjoner i hender og armer. Kombinert med bedre ergonomi generelt gjør dette at brukeren kan jobbe mer effektivt over lengre tid.

Lette og slitesterke

Fotplatene av Hardox 400-stål gjør kompaktorene både lette og slitesterke, og med den smarte selvrensende konstruksjonen setter det seg ikke fast steiner mellom platen og rammen.

Enklere vedlikehold

Maskinene er enklere å vedlikeholde. Det er lett å komme til tanken for påfylling av drivstoff og drivremmen for justering av strammingen. Oljen i eksenteren kan skiftes via en lett tilgjengelig åpning foran på maskinen. Hydraulikkpumpen er montert på motoren for å redusere risikoen for støtskader.

Viser tilstrekkelig kompaktering

Kompakteringsindikatoren (ekstrautstyr) til LG 504, den største maskinen i mellomvektsegmentet, kan spare deg for både tid og penger. Et tydelig system med indikatorlamper viser når kompakteringen er tilstrekkelig. Indikatoren reduserer dessuten risikoen for overkompaktering, som kan gi et dårlig sluttresultat, og unødig slitasje på maskinen.