Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Rekordmange tok toget i fjor

NSB satte ny passasjerrekord i fjor, med 65,6 millioner togreiser. Det er en økning på 5,9 prosent.

Størst økning av lokaltogrutene hadde strekningen mellom Porsgrunn og Notodden, som økte med 26,8 prosent i 2015. Blant regiontogene hadde Vestfoldbanen på strekningen Eidsvoll – Skien størst økning, med en vekst på 21,9 prosent, melder NSB.

– Vi har som mål å gjøre togreiser best mulig for flest mulig, spesielt for de mange som skal til og fra jobb hver dag. Vi ser at kundene er mer fornøyd med oss på våre kundeundersøkelser, men fortsatt jobber vi hardt for at kundene skal få enda bedre tilbud og service, sier konserndirektør og leder for NSB Persontog, Tom Ingulstad, i en pressemelding.

Det er lokaltogene i Osloområdet som har flest passasjerer. På disse strekningene var oppgangen på 7,3 prosent og totalt fraktet disse lokaltogene 43,9 millioner passasjerer.

Regiontogene på Vestfoldbanen fraktet 4,6 millioner passasjerer mellom Eidsvoll og Skien i fjor, noe som altså ga den største økningen på 21,9 prosent.

Noen strekninger melder også om lavere trafikk i 2015 enn i 2014. Størst tilbakegang blant regiontogene hadde Raumabanen på strekningen mellom Dombås og Åndalsnes, som fraktet 112.000 passasjerer i fjor, en tilbakegang på 3,8 prosent.

Blant lokaltogene var det størst tilbakegang på strekningen mellom Bergen og Arna, med 7,5 prosent færre passasjerer, totalt 619.000 i fjor.