Stjernehuset borettslag i Kristiansand har blitt et miljøforbilde for hele Norden. Blokka med 60 leiligheter over ti etasjer har gått fra å være iskald til å bli et lavenergihus med svært god varme. Sørlandet boligbyggelag står bak oppgraderingen. (Foto: Kjell Inge Søreide/Sørlandet BBL)

Seminar over hele landet om oppgradering i borettslag og sameier

Sitter du i borettslagsstyret kan det være lurt å få med seg dette seminaret.

Her får du gode tips til hvordan dere kan gå fram for å få oppslutning om oppgradering. Du vil også få presentert eksempler fra prosjekter med gode resultat.

Sammen med SINTEF Byggforsk, Enova og Husbanken arrangerer NBBL seminarer i seks byer. Først ute er Kristiansand 1. mars.

- Oppgradering kan øke verdien på boligene og spare utgifter til oppvarming og vedlikehold. Økt tilgjengelighet, trivsel og trygghet kan også være effekter av gode oppgraderingsprosjekter, heter det i en melding fra NBBL.

Bakgrunnen for disse seminarrekkene er en veileder laget av NBBL og SINTEF Byggforsk som har blitt testet og oppdatert. Den skal bidra til at styrer i borettslag og sameier får med seg eiere på energioppgraderinger.

Seminarene retter seg mot nøkkelpersoner i boligselskap og boligbyggelag, men er også åpne for andre interesserte i bransjen. Seminarene finner sted i seks ulike byer i løpet av mars.

Deltagelsen er gratis.