Illustrasjonsfoto.

IKEA åpner på Skøyen

I sommer åpner IKEA hentefilial på Skøyen i Oslo.

Det blir ikke mulig å handle for å ta med seg varer hjem med én gang. Alle kjøp skjer på nett.

Planen er å åpne det såkalte IKEA service & pick-up point på Skøyen allerede i august, i de gamle lokalene til Møller Bil i Drammensveien 145.

Møbelgiganten har vært i Norge i over 50 år, men har aldri vært så sentralt plassert.

- Det er utrolig spennende for oss i IKEA å komme til Skøyen. Det er ingen tvil om at kundene våre både i Norge og resten av verden ønsker en mer sentrumsnær beliggenhet. Samtidig velger stadig flere å handle på nett. Derfor endrer vi den 50 år gamle filosofien om å kun bygge varehus utenfor de store byene, sier Jan Christian Thommesen, kommunikasjonssjef i IKEA Norge i en pressemelding.

Netthandel

Over sommeren åpner IKEA flere netthandelsbaserte service & pick-up points i sentrale strøk rundt om i verden, men i Norge finnes det flere allerede.

Da IKEA service & pick-up point åpnet i Tromsø juni 2015 og i Ålesund januar 2016, kom IKEA til de to byene for aller første gang.

- Styrker Skøyen

Det er Schage Eiendom som leier ut lokalet til IKEA. Selskapet eier en av de største næringseiendommene på Skøyen.

- Vi har klokketro på at dette blir en suksess. Med så sentral beliggenhet og god kollektiv tilgjengelighet blir IKEA sin etablering nyskapende innenfor et interiør og designmarked folk flest forbinder med dyrere merkevarer. Det er spennende i seg selv og vil styrke Skøyen som et av Oslos viktigste interiørknutepunkt, sier Egil Svoren, administrerende direktør i Schage Eiendom.