Konsernsjef Daniel Siraj i OBOS. Foto: Sindre Sverdrup Strand

OBOS kjøper aksjer i JM

OBOS har kjøpt 2 prosent av aksjene i JM, Nordens største boligbygger.

JM

JM ble grunnlagt i Norden i 1945. I 1998 etablerte JM seg i Norge gjennom å innlemme norske Byggholt AS i virksomheten. JMs samlede omsetning i Norden er om lag 13 milliarder SEK og nærmere 100 000 boliger er utviklet og bygget siden oppstarten.

Aksjekjøpet er en langsiktig finansiell investering. OBOS vil med sin industrielle tilnærming til eierskap bidra til videreutviklingen av selskapet.
– JM er et solid og veldrevet selskap, med en geografisk eksponering og profil som passer godt til OBOS. Gjennom vårt langsiktige eierskap i børsnoterte Veidekke ASA og AF-gruppen ASA har vi vist at OBOS kan være en god industriell eier som bidrar til vekst og videreutvikling av selskapene, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS i en pressemelding.
JM og OBOS har mange fellestrekk, begge med en lang og solid historie innen boligbygging, hovedsakelig i Nordens største byer. Begge er langsiktige steds- og byutviklere med sterkt fokus på kundene. JMs virksomhet er komplementær med porteføljen OBOS allerede har i Sverige, med datterselskapene OBOS Sverige AB og Kärnhem som primært bygger småhus og leiligheter utenfor de største byene.
– Vi har mye å lære av den svenske byggebransjen, særlig når det gjelder industriell produksjon, bærekraft og innovasjon, sier Kjørberg Siraj.