Driftsleder Kristian Nord-Varhaug og Tom Rune Utheim, HMS-K koordinator i Stangeland Maskin.

Stangeland Maskin kjøpte 100 skreddersydde HMS-tavler

Stadig flere investerer i skreddersydde HMS-tavler. Stangeland Maskin har nettopp kjøpt 100.

– Vi spurte våre driftsledere og formenn hva de forventer av en HMS-tavle i brakken. På bakgrunn av svarene, gjennomførte vi en pilot med 10 tavler, som ble prøvd ut på utvalgte anlegg. Ut fra erfaringene vi fikk fra piloten, utarbeidet vi den tavlen som skal være standard i samtlige av våre brakker, forklarer Tom Rune Utheim i Stangeland Maskin i en pressemelding.
Oversikt

Tavlene gir de ansatte full oversikt over mannskapslister, gjeldende risikovurderinger, Sikker-jobb-analyser, HMS/SHA-plan, gravemeldinger, nær-ved-avtaler og annen viktig dokumentasjon.

– Tavlen er også et godt utgangspunkt for vernerunder og HMS-inspeksjoner. HMS-tavlen henger ved siden av driftsplanen vår, og dette samspillet bidrar til arbeidsglede, effektivitet, ryddighet og at vi er forberedte ute på anleggene våre. Innkjøpet og utrullingen av tavlene er et viktig bidrag for å nå målet vårt, å bli best i bransjen på HMS, sier Utheim.

5.000 tavler siden 2011
Det er Wibe Skilt og Profil AS som har vært Stangeland Maskins samarbeidspartner i prosessen med å utarbeide og produsere tavlene.

– Det har de siste årene vært en øknings i antall henvendelser rundt HMS-tavler og dette gjelder både fra store og små aktører. Vi har siden 2011levert over 5.000 tavler til aktører i hele Norge. Det er helt klart et stort fokus på dette produktet og vi ser at mange bedrifter er opptatte av å skreddersy sine egne tavler både for og ivareta viktig HMS-informasjon rundt omkring på prosjektene , men også for og sette sin egen profil på et produkt som vil være veldig synlig over lang tid, sier salgsansvarlig hos Wibe Skilt og Profil AS, Richard Evensen.